Любов до шоколаду проявляється в дуже багатьох моїх стравах. В цей раз я теж не втрималася і вирішила поєднати в одне ціле улюблені інгредієнти. Підсумком став торт «Місячний трюфель».

Для бісквітного тіста потрібно:
Яйця – 3 шт.
Борошно – 4 ст. л.
Цукор – 1\2 склянки
Сода, гашене в оцті – 1\4 ч. л.
Лимонний сік – 1 ст. л.

Для трюфельного коржа:
Яйця – 1 шт.
Борошно – 4 ст. л.
Цукор – 1\2 склянки
Молоко – 2 ст. л.
Масло вершкове – 80 гр.
Шоколад гіркий – 100 гр.
Сода, гашене в оцті – 1\4 ч. л.

Для лимонно-апельсинового крему:
Лимон – 1 шт.
Апельсин – 1-2 великих
Цукор – 1\2 склянки
Масло вершкове – 1 ст. л.
Яйце – 2 шт.
Крохмаль – 2 ч. л.

Для глазурі:
Какао – 5 ст. л.
Цукор – 1\2 склянки
Масло вершкове – 50 гр.

Для прикраси – пелюстки мигдалю

Для просочення коржів – цукрова вода або сироп з варення з водою.

Приступаємо до приготування коржів.
Спочатку включаємо духовку на 200С і тільки після цього готуємо тісто.

Шоколадний трюфель.
Шоколад ріжемо на дрібні шматочки і змішуємо з борошном, цукром, молоком і яйцем. Масло вершкове злегка розтопити, щоб воно стало м’яким, і додати до шоколадній масі. Всипаємо борошно, перемішуємо, додаємо соду, погашену в оцті. Повинна вийти маса, як густа сметана. Викладаємо у форму для випічки.

Бісквітний корж.
Жовтки відокремити від білків і перетерти з половиною цукру і дрібкою солі. Відставляємо їх поки бік.
В окремому посуді починаємо збивати білки з лимонним соком, поступово всипаючи цукор. Білки в підсумку повинні утворити повітряну білу масу.
У жовтки додати гашену в яблучному оцті соду, додаємо збиті білки і акуратно перемішуємо. Додаємо борошно і знову перемішуємо.
Випікати бісквіт і шоколадний трюфель 20-30 хвилин при 180С.
Виймаємо коржі з духовки і даємо і розрізаємо кожен з них на 2 частини. У підсумку для торта у нас є 4 готових коржа.

Лимонно-апельсиновий крем.
З лимонів і апельсина зняти цедру, вичавити весь сік.
Збити яйця в окремій тарілочці.
В металевої посуді змішуємо цукор, лимонний і апельсиновий сік, цедру і помістити на водяну баню.
Коли цукор розтопиться, додаємо масло і потихеньку вводимо яйце, щоб воно не згорнулося.
Додаємо крохмаль і заважаємо до тих пір, поки соус не вийде консистенції сметани.
Прибираємо чашу з водяної бані, залишаємо остигати до холодного стану.

Торт «Лунный трюфель»

Приступаємо до складання торта.
Кладемо по черзі бісквітний корж і трюфельний, просочуючи кожен з них сиропом, і змащуємо кремом. Останній трюфельний корж залишився без крему, для нього ми готуємо глазур.

Глазур.
Какао змішати з цукром і маслом. Поставити на водяну баню і варити до консистенції рідкої сметани.

Змащуємо торт глазур’ю поки вона ще гаряча і прикрашаємо пелюстками мигдалю. Залишити торт просочитися на ніч або навіть на цілий день.

Подавати до столу з чаєм або кавою.

Рецепт бере участь у конкурсі “Справа смаку”