Торт з йогуртовим мусом і черешневим желе прикрасить будь-який святковий стіл. Приємного чаювання!

Інгредієнти:

Бісквіт

– 3 білки кімнатної температури
– 1/4 склянки дрібного цукру
– 1/4 склянки борошна
– 1 ст. л. какао
– 2 ст. л. вишневого соку

Білки збити до твердих піків, поступово додаючи цукор. Всипати просіяне борошно з какао, обережно перемішати знизу вгору. Викласти тісто в злегка змащену маслом форму для випічки, піч 25-30 хвилин при температурі 170 градусів. Охолодити, збризнути соком.

Желе

– 200 грам черешні без кісточок
– 1/3 склянки сухого червоного вина
– 3 ст. л. цукру
– 3-4 гілочки тимьяна
– 5 грам желатину

Залити черешню вином, додати цукор, чебрець і желатин, залишити на півгодини. Довести до кипіння, вийняти чебрець і вилити желе у форму. Дати застигнути.

Йогуртовий мус

– 250 грам знежиреного йогурту
– 2 ст. л. меду
– 7 грам желатину
– 3 ст. л. молока.

Желатин замочити в молоці, дати набрякнути. Йогурт змішати з медом, желатин довести до кипіння і додати до йогурту. Збивати 15 хвилин на середніх оборотах міксера (рекомендуємо засікти час, щоб не було спокуси припинити збивати раніше). Маса повинна злегка загуснути і збільшитися в об’ємі. Викласти мус поверх желе, розрівняти, зверху викласти бісквіт, злегка притиснути. Прибрати в холодильник на кілька годин.

Посилання по темі:

Рибка в помидорке
Гарбуз з грибами
Форум “Рецепти”