Трюфельний торт, навіяний чудовим осіннім повітрям Будапешта. Рецепт простий!

Інгредієнти:

Гіркий шоколад – 220 г
Вершкове масло – 220 г
Цукор – 1 склянка
Яйце – 6 шт
Какао-порошок – ½ склянки
Ванілін – 1 чайна ложка
Сіль – 1 чайна ложка
Тепла вода – 1/3 склянки
Розчинна кава – 1 столова ложка

Мус з білого шоколаду:
Білий шоколад – 165 г
Розпушувач – 3 столові ложки
Вершкове масло – 3 столові ложки
Жовток – 4 шт
Цукор – 2 столових ложки
Ванілін – 1 чайна ложка
Жирні вершки – 1,5 склянки + 2 столових ложки

Приготування:

Духовку нагрійте до 175 градусів. Форму для торта застеліть пергаментним папером. Розтопіть вершкове масло, додайте шматочки шоколаду, помішуючи, поки шоколад не розтопиться. Розчиніть кави в теплій воді, додайте ванілін і сіль. Додайте до шоколадної суміші. В цей час збийте яйця з цукром близько 5 хвилини (вони повинні збільшитися вдвічі). Всипте какао і змішайте до однорідної маси. Змішайте 2 суміші. Перелийте тісто у форму і випікайте 50 хвилин.

Мус. Білий шоколад наламайте шматочками, змішайте з вершковим маслом, розпушувачем. На 30 секунд відправте в мікрохвильовку, пару раз помішуючи інтервалах. В цей час збийте жовтки з цукром в термостійкої мисці. Поставте на водяну баню.
Тримайте на вогні близько 5 хвилин до загустіння. Зніміть з вогню, додайте ванілін і суміш білого шоколаду. Влийте 2 столові ложки вершків і перемішайте до однорідної маси. Остудіть до кімнатної температури.

Решта 1,5 склянки вершків збийте до повітряних піків. 1/3 склянки цих вершків введіть в шоколадну суміш, а потім і інші. Мус залийте на остигнула основу і відправте в холодильник на годину. Для прикраси присипте какао-порошком і подавайте.

Посилання по темі:

Рибка в помидорке
Гарбуз з грибами
Шарлотка яблучно – полуничний
Форум “Рецепти”