Дослідження, проведене в Університеті Луїзіани, показало: в учасників, які регулярно вживали даний фрукт, об’єм талії був менший, ніж у тих, хто груші не їв.

Крім того, ризик ожиріння у них виявився знижено на 35%. Причому, рівні фізичної активності і кількість споживаних калорій в цих двох групах істотно не відрізнялися.

Також фахівці встановили, що любителі груш в цілому правильніше харчувалися. Їх організм отримував більше вітаміну C, клітковини, магнію і калію, повідомляє Science World Report. На думку вчених, саме міститься в грушах клітковина допомагає підтримувати нормальну вагу.

Взагалі груша – дуже корисний продукт. В одній середньої груші (178 грамів) міститься 101 калорія, 27 грамів вуглеводів і 1 грам білка. Вона забезпечує 12% від денної потреби у вітаміні С, 10% – у вітаміні К, 6% – в калії.

Також тут можна знайти трохи кальцію, заліза, магнію, рибофлавіну, вітаміну В6 і фолата. В цьому фрукті є і інші корисні речовини – каротиноїди, флавоноли та антоціани.

Джерело