Вихідний день — саме час поласувати випічкою. Якщо ви напередодні не приготували нічого здобного, саме час включити духовку і випробувати рецепт кексу з журавлиною. Ваші домашні точно не будуть проти покуштувати м’яке тісто з ніжною ягодою. Пропонуємо нескладний рецепт, який допоможе зібрати сім’ю увечері до чаю.

Інгредієнти:
200 гр вершкового масла
200 гр цукру
3 яйця
250 гр борошна
50 гр меленого мигдалю
100 гр сушеної журавлини
100 гр коньяку
20 гр вершкового масла для карамелізації
1 ч. ложка цукру для карамелізації.

Порада:
Для тіста всі продукти мають бути кімнатної температури.

Процес приготування:
1. Збийте 200 гр масла і 200 гр цукру до розчинення цукру в крем. Додайте по одному три яйця, збиваючи кожен раз ретельно на максимальній швидкості. Поступово всипте 250 гр борошна, просіяного з чайною ложкою розпушувача, 50 гр меленого мигдалю. Ретельно перемішати лопаткою. А тепер додайте 100 гр сушеної журавлини. Її треба заздалегідь замочити в 50-100 мл коньяку на пару годин або більше, щоб коньяк весь вбрався.
2. Розігрійте в сковороді 20 гр вершкового масла, посипте чайною ложкою цукру і покладіть на сковорідку журавлину в коньяку і прогрійте, поки коньяк не випарується. Остудіть. Змішайте тісто і сухофрукти. І тепер викладіть в змащену маслом і посипану борошном форму. Печіть при 180С приблизно 40-45 хв, перевіряючи готовність зубочисткою, час залежить і від діаметру форми.

Выпечка выходного дня: как приготовить кекс с клюквой

Выпечка выходного дня: как приготовить кекс с клюквой

По-весняному свіжий: лимонний пиріг з мигдальною борошном