Якщо ви після новорічних застіль вже перейшли на жорстку дієту, це не привід відмовлятися приправити листочок салату якимось легким соусом, щоб не знемагати від нудьги. Наприклад, хороша це відносно гірчиця, з нею ви точно побалуєте свої смакові рецептори і отримаєте трішки ендорфіну. Головне, приготуйте її самі, так ви будете впевнені, що серед інгредієнтів немає нічого, що завадить вам скинути наетое за свята.

Інгредієнти:
• Насіння гірчиці: 70 гр
• Порошок гірчиці: 70 гр
• Тепла Вода 70 мл або по консистенції
• Мед 2-3 ст. ложки
• Оцет яблучний (натуральний) 1 ст. ложка
• Сік лимона 2 ст. ложки

Как скрасить диету: готовим домашнюю горчицу

Процес приготування:
• Половину насіння гірчиці змолоти у блендері або кавомолці до однорідності, залити теплою водою (70 мл) змішати, додати порошок гірчиці, додати решту 35 грам цільних зерен гірчиці.
• Додавати воду, розмішуючи ложечкою і регулюючи густоту.
• Додати мед, додати оцет, сік лимона і перемішати
• Зробити масу, яка влаштує вас за консистенцією, викласти в скляну баночку, залишити на 5 днів «дозріти» в холодильнику. Готову гірчицю зберігати в холодильнику.

Замість хумуса: закуска з підкопчені баклажанів з кунжутом і часником