Запасливі господині не втомлюються робити домашні заготовки на зиму з сезонних овочів і фруктів. Вересень — самий жаркий сезон на кухні, саме час варити варення з груш і яблук, маринувати помідори і закривати апетитні закуски. Актриса Яна Поплавська не стала винятком і теж займається консервуванням. Днями вона розповіла, що приготувала 10 літрів аджики, не забувши поділитися фірмовим рецептом.

Як виявилося, зірки також можуть зварити суп, посмажити картоплю і навіть випекти пиріг. А деякі з селебріті навіть власноруч займаються консервацією, щоб взимку насолоджуватися домашніми огірками, помідорами або джемом. Наприклад, загальна улюблениця, актриса Яна Попалавская ще в серпні хвалилася баночками абрикосового варення і маринованих помідорів. До речі, зірка своїх рецептів не приховує і на прохання передплатників її Instagram-аккаунта розповідає про тонкощі приготування маринаду.

Яна Поплавская поделилась фирменным рецептом аджики

Днями Яна опублікувала відео великій каструлі з ароматним соусом. За кадром зірка пояснила, що приготувала після роботи 10 літрів аджики, яку її гості й родина називають просто “закусь”, так як вона годиться навіть для того, щоб їсти її просто так з банки. Поплавська розповіла про тонкощі приготування фірмової заготовки.

Рецепт:
Беремо 5 кг помідорів, 1 кг солодкого перцю, 1 кг моркви, 1 кг антонівки. Пропустити все це через м’ясорубку і варити 2,5 години (з моменту закипання!) Потім додати 500 г рослинного масла, 300 г оцту (9%), 500 г цукру. Варити ще 45 хвилин. Потім додати 400 г часнику, пропущеного через м’ясорубку, 6-8 стручків пекучого перцю (розмір має значення) + 3 столові ложки солі. Варити 15 хвилин.

Яна Поплавская поделилась фирменным рецептом аджики

Передплатники Поплавської подякували за її відео і подробиці приготування, а дехто зізнався, що теж користується саме таким рецептом аджики (з невеликими модифікаціями), і закуска виходить дуже смачною і підходить до всіх страв.