Попереду нас чекає цілий тиждень свят, а це значить, що застілля будуть змінювати один одного. Сьогодні ми пропонуємо вам рецепт запеченої риби, яка чудово підійде як основне блюдо в новорічну ніч, а також стане в нагоді вам в найближчі дні, адже друзів і наскочили родичів треба буде чимось пригощати. Рибна бандероль з грибами і фундуком від фудблогера Дар’ї Близнюк допоможе вам заробити славу майстерною господинею початку року.

Інгредієнти:
сьомга (можна форель) 1 кг
печериці 200 гр
фундук 70 гр
петрушка 2 гілочки
кріп 2 гілочки
олія оливкова 3 ст. л.
сухарі панірувальні 50 гр
лимонний сік 2 ст. л.
перець чорний мелений
сіль

Запеченная семга с грибами и фундуком к новогоднему столу

Процес приготування:
1. Для цього рецепта потрібен цілий шматок риби – бажано, щоб це була середня частина, не стейки. Рибу помити, почистити, розрізати вздовж хребта і вирізати його так, щоб вийшло 2 філе з шкірою. Можна видалити великі кістки пінцетом.
2. Гриби крупно нарізати. Зелень помити і дрібно нарізати. Фундук подрібнити ножем на 2-3 частини.
3. Обсмажити гриби в 1 ст. л. оливкової олії. Додати до грибів фундук і зелень, смажити ще 20 секунд. Додати панірувальні сухарі, все перемішати, посолити і поперчити за смаком.
4. Одне філе риби покласти шкіркою вниз, на філе, розкласти начинку. Накрити другим філе так, щоб шкірка була нагорі. Вийде цілий шматок риби з начинкою всередині.
5. Зробити на верхній шкірці дуже гострим ножем 2 хрестоподібних надрізу. Зв’язати рибу товстими нитками так, щоб начинка залишалася всередині, а риба не втрачала форму.
6. Покласти бандероль на пергамент, посолити, поперчити, полити олією і лимонним соком. Загорнути бандероль в пергамент, потім у фольгу. Акуратно перекласти у форму для випічки.
7. Випікати в розігрітій до 200 градусів духовці 25 хвилин. Розгорнути верх бандеролі і готувати ще 10-15 хвилин, щоб він зарум’яниться.

Запеченная семга с грибами и фундуком к новогоднему столу

Чим замінити класичний олів’є: п’ять кращих новорічних салатів