33-річна телеведуча, блогер та кулінар Марія Кравцова – відомий адепт здорового харчування. Вона з радістю ділиться з тисячами передплатників рецептами смачної і корисної їжі. На цей раз вона вирішила розповісти, що і з якою метою можна вживати вранці, щоб отримати заряд бадьорості на весь день.

Хто не чув про необхідність сніданку? Незважаючи на численні заклики дієтологів не залишати шлунок голодним з ранку, багато людей відмовляються від їжі, зазначаючи, що їх організми знаходять можливість споживати їжу тільки до полудня. Телезірка Марія Кравцова в своєму мікроблозі дає поради по здоровому харчуванню і рекомендує починати день з смачних і корисних страв:

«Сніданок – річ обов’язкова. І всі ці розмови про «сов» і нешкідливість «легкого перекусу» в 3 години ночі – банальні виправдання. Якщо ви не голодні вранці, значить, не виспалися або переїли ввечері. Вночі організм повинен відпочивати, а вранці – отримувати щедру дозу енергії».

Заряд бодрости: энергетические завтраки от Марии Кравцовой

Марія представила 10 варіантів енергетичних сніданків, які дадуть людині сили для плідної фізичній та розумовій діяльності протягом дня. На думку знаменитості, його слід починати з напоїв, а саме – зі склянки води, відмовившись від звичних кави та чаю, адже за сплеском енергії після них настане занепад сил. В якості варіантів вона називає компоти без цукру, кефір, кисіль та смузі.

Кравцова вважає корисними з ранку фрукти і ягоди, бажано вибирати сезонні, максимально насичені вітамінами. Разом з тим, бажано відмовитися від цитрусових, так як вони дратують голодний шлунок. Страви з яєць зірка називає «буквально створеними для сніданків», адже в них багато вітамінів і мікроелементів.

Заряд бодрости: энергетические завтраки от Марии Кравцовой

Непогано з’їсти на сніданок кашу, адже в крупах гармонійно поєднуються білок і складні вуглеводи. Марія Кравцова нагадує, що хліб і випічка набагато корисніше з фруктами, горіхами і зернами, але в них більше калорій. Цукор вона радить замінити натуральними підсолоджувачами, а борошно – бататом, як у булочках, рецептом яких вона ділилася недавно.

Овочі та гриби любителька готувати вважає корисними в будь-якому вигляді і в будь-який час дня. М’ясо і рибу вона все ж не рекомендує на сніданок, оскільки після ситної трапези неодмінно захочеться спати. Разом з тим бутерброд з лососем або індичкою не забороняється.

Заряд бодрости: энергетические завтраки от Марии Кравцовой

Серед молочних продуктів перевагу необхідно віддавати тим, які багаті корисними бактеріями і ферментами – кефір, йогурт, кисле молоко, а от сир може стати відмінним вечерею.

Живі культури (кефірний, чайний, японський гриб та інші натуральні ферменти) в напоях Кравцова вважає знахідкою для травної та імунної систем, оскільки вони стоять на сторожі еластичності судин. На сніданок вона не виключає і супи – корисними вважає бульйони, які так люблять вранці на Сході.

Раніше Марія Кравцова розповідала про п’яти улюблених стравах, які вона вважає за краще на сніданок.

Заряд бодрости: энергетические завтраки от Марии Кравцовой