безумовно, що найвдаліший наповнювач для просочення коржів торта наполеон – це заварний крем, або патисьєр. Шовкова, приголомшливо ніжна текстура, чарівний смак, плюс хрусткі коржі-торт люблять, і будуть любити завжди. Так само, як і готувати в домашніх умовах. Для багатьох з нас, десерт – це найприємніші спогади дитинства, коли дозволялося підібрати залишилися крихти коржів, зішкребти зі стінок каструлі залишки крему. Сьогодні можна купити наполеон з різноманітними кремами, але чомусь найсмачнішим здається свій, домашнього приготування.

Зварити крем можна по-різному. Класичне виконання передбачає, що він буде заварений на молоці, яйцях і борошні. Але відомі і альтернативні варіанти, без перерахованих продуктів, з крохмалем, горіхами, какао. Крем на заварний основі використовується не тільки для наполеонів, шикарна ніжна субстанція ідеально поєднується з тістечками, трубочками, еклерами, медовиками, бісквітами, а так само з пісочним тестом. Навіть зі звичайною булочкою вприкуску, вам буде дуже смачно, заморожений крем нагадує морозиво, а якщо ви додасте желатин, то почастуєте незрівнянним желе.

Заварний крем для наполеона-класичний рецепт на молоці з маслом

Класика виконання, перевірена часом і мільйонами наполеонів. Все максимально просто і без особливих витрат, пропорції інгредієнтів вивірені до грама. Рецепт дається на 1 літр молока. Знадобиться:

  • молоко – 1 літр.
  • цукровий пісок-150 гр.
  • вершкове масло-100 гр.
  • яйця – 4 шт.
  • борошно-4 столові ложки.
  • ванільний цукор-чайна ложка.

Всі продукти повинні бути кімнатної температури.

Як приготувати:

  1. розбийте яйця, засипте звичайний і ванільний цукор. Збийте міксером на великих оборотах до легкого побіління.
  2. засипте просіяне борошно, продовжуйте працювати міксером, домагаючись однорідності маси.
  3. налийте в каструлю молоко, додайте яєчну суміш, перемішайте, щоб з’єднати молоко з сумішшю (можна міксером).
  4. почніть прогрівати на помірному вогні, часто помішуючи. Перед закипанням не відходьте, помішуйте безперервно.
  5. як тільки помітите момент закипання, вимкніть плиту.
  6. поки маса не охолола, введіть вершкове масло.
  7. охолодіть готовий крем, ще раз збийте міксером і просочіть наполеон.

Найсмачніший заварний крем для торта наполеон зі згущеним молоком

Один крем зі згущеним молоком ми вже готували, подивитися його можна на іншій сторінці. Тут пропоную найсмачніший варіант приготування. У міру солодкий, з вершковим смаком, він відмінно просочує коржі, одночасно залишаючи їх хрусткими.

Знадобиться:

  • вершки 33% — 480 мл
  • борошно – 20 гр.
  • жовтки-60 гр. (2-3 шт.).
  • цукор-100 гр.
  • згущене молоко – 250 гр.
  • вершкове масло-350 гр.
  • кукурудзяний крохмаль 20 гр.
  • сіль-щіпка.

Заварюємо:

  1. з’єднайте в мисці жовтки з цукром, розітріть.
  2. додайте борошно з крохмалем, добре перемішайте, перетворивши в єдину масу.
  3. налийте вершки в каструльку, додайте яєчну масу. Прогрівайте на середньому вогні, безперервно помішуючи вміст віночком.
  4. коли суміш досить загусне проваріть пару хвилин до появи ознак закипання.
  5. перекладіть заварну основу в миску, прокрийте в контакт (плівка повинна стикатися з поверхнею крему). Переставте в прохолодне місце, щоб маса охолола.
  6. заздалегідь дістаньте вершкове масло з холодильника, щоб воно встигла стати м’яким. Збийте його до пишності.
  7. додайте згущене молоко. Продовжуйте збивати кілька хвилин.
  8. не припиняючи працювати міксером, перелийте охолоджену основу. Знову гарненько збийте і використовуйте для просочення.

Простий заварний крем для наполеона з крохмалем

Якщо вийде, роздобудьте стручок натуральної ванілі, тоді вийде не крем, а фантастика, спробуйте приготувати хоча б ледачий наполеон , подивившись його рецепти на іншій сторінці сайту. Але і без цього наповнювач вийде божественно смачним і ніжним. Поєднання борошна з крохмалем дозволить отримати злегка тягнеться консистенцію. Ви можете відмовитися від крохмалю, просто взявши 50 гр. Борошно.

Візьміть:

  • молоко – 600 мл.
  • яйце + 3 жовтки. (допустимо замінити на яйця + жовток або просто на 6 жовтків).
  • цукровий пісок-120 гр.
  • борошно – 40 гр.
  • кукурудзяний крохмаль – 10 гр.
  • вершкове масло-100 гр.

Покроковий рецепт:

Відправте в молоко половину від заявленого в складі кількості, цукру. Поставте каструльку на плиту.

Трохи розбовтайте яйця, засипте в миску цукор, що залишився.

Додайте крохмаль з борошном. Гарненько збийте вміст.

Слідкуйте за молоком. Як тільки воно закипить, акуратно, тонким струменем, влийте половину молока в яєчну суміш. Одночасно інтенсивно помішуйте. Не поспішайте заливати молоко, щоб процес заварювання яєць був рівномірним, інакше яйця зваряться і утворюють щільні грудки.

Перелийте заварену суміш в каструлю з молоком, що залишилося. Розмішайте і поверніть на плиту.

Почніть прогрівати, швидко перемішуючи, щоб борошно з крохмалем заварилися рівномірно. Дайте масі загуснути до необхідної консистенції, вимкніть конфорку.

Зніміть каструлю з плити, в 2-3 заходи покладіть масло, старанно вимішуючи кожну порцію.

Перекладіть готовий крем в широку форму або миску. Накрийте харчовою плівкою в контакт, як на фото, плівка повинна притискатися до маси, щоб при охолодженні не з’явилася плівка. Охолодіть заварний крем, потім використовуйте за призначенням.

Приємного апетиту!

Заварний крем пломбір для наполеона з вершками

На думку багатьох, пломбір – кращий крем для просочення коржів у наполеона. З іншими рецептами можна познайомитися на окремій сторінці, тут пропоную класичний варіант.

Знадобиться:

  • вершки 33-35% — 300 мл
  • молоко – 0,5 літра.
  • цукор-200 гр.
  • яйця-парочка.
  • вершкове масло-100 гр.
  • кукурудзяний крохмаль-50 гр.
  • ванільний цукор-8 гр.
  • білий шоколад-50 гр.

Приготування:

  1. поставте на плиту каструльку з молоком. Доведіть майже до закипання.
  2. в окремому посуді розітріть яйця з цукром. Додайте кукурудзяний крохмаль.
  3. підлийте 100 мл. Теплого молока. Розмішуйте, поки суміш не стане однорідною.
  4. як тільки в каструльці з молоком з’являться бульбашки, перелийте його в яєчну суміш. Зробіть це повільно, тонким струменем, інтенсивно помішуючи, щоб заварилася суміш, а не яйця.
  5. поверніть каструлю на конфорку. Варіть крем, постійно перемішуючи, щоб маса рівномірно ставала густою.
  6. до моменту закипання, як правило, крем досягає необхідної консистенції. Не даючи закипіти, проваріть ще буквально хвилину, зніміть з плити.
  7. відразу покладіть вершкове масло, півплитки білого шоколаду. Допоможіть компонентам розчинитися.
  8. вилийте отриманий наповнювач в скляну ємність. Накрийте харчовою плівкою в контакт, щоб уникнути утворення скоринки.
  9. остудіть до кімнатної температури, промажте коржі наполеона.

Відмова від продуктів тваринного походження з тих, чи інших причин – не привід залишитися без солодкого. Тримайте пісний рецепт крему, без молока, вершкового масла і яєць.

Заварний крем зі сметаною для торта наполеон

Сметанний крем універсальний, підходить для просочення не тільки коржів, але в якості наповнювача еклерів, вирівнювання тортів і тістечок. Беріть на замітку, якщо частенько випікаєте бісквіти і медовики. Крем стабільний, після застигання не розтікається, залишається щільним.

Склад:

  • жирна сметана-0,5 кг.
  • масло-300 гр.
  • цукор-пісок – 150 гр.
  • крохмаль + борошно – всього 4 великі ложки.
  • яйця-3 шт. (або 6 жовтків).
  • ванілін-стандартна пачка.
  • цукрова пудра-100 гр.
  • сіль.

Технологія приготування:

  1. змішайте в товстостінній каструлі цукор, дрібку солі, крохмаль з борошном.
  2. вбийте яйця, розітріть до однорідного стану.
  3. вмішайте сметану, відправте на плиту.
  4. варіть на малому вогні, не припиняючи помішувати, щоб продукти заварилися, і маса стала густою (приблизно 10-15 хвилин).
  5. після остудіть до кімнатної температури, затягнувши плівкою в контакт з основою.
  6. ретельно збийте вершкове масло з пудрою і ваніліном. Маса стане пишною і білою.
  7. додаючи по 1-2 ложці, введіть остигнула основу, старанно збиваючи кожну порцію.

Горіховий заварний крем для торта

Для любителів нестандартних рішень. Горіхи беріть будь-які, але раджу спочатку трохи прожарити їх на сухій сковороді, щоб вони розкрили смак і аромат.

Беремо:

  • цукор-стакан.
  • яйце.
  • борошно-1,5 столові ложки.
  • молоко-стакан.
  • ванільний цукор-маленька ложка.
  • горіхи, подрібнені-2 столові ложки.
  • масло-300 гр.

Приготування:

  1. розітріть яйця з цукровий піском, додайте борошно, ваніль. Повільно залийте молоко, одночасно працюючи міксером.
  2. на помірному вогні доведіть суміш до закипання, але кипіти не дозволяйте. Відразу вимкніть конфорку і відставте сотейник.
  3. паралельно обсмажте горішки, розкришіть їх в дрібну крихту.
  4. додайте заздалегідь розм’якшене масло, горішки. Знову попрацюйте міксером, щоб гарненько збити крем.

Шоколадний крем для торта

Інгредієнти:

  • молоко – 3 склянки.
  • цукровий пісок-1 столова ложка.
  • яйця – 4 шт.
  • пшеничне борошно-2 столові ложки.
  • порошок какао-стільки ж.
  • ванільний цукор-10 гр.

Готуємо:

  1. влийте в борошно півсклянки холодного молока. Поставте молоко зігріватися.
  2. розділіть яйця на жовтки і білки. Білки використовуйте для приготування трохи пізніше, а зараз змішайте жовтки з цукровим піском і порошком какао. Розмішавши.
  3. плесніть в миску трохи теплого молока. Закиньте ванілін, розмішайте.
  4. коли побачите, що молоко готове закипіти, потихеньку, цівкою, влийте шоколадну бовтанку. Одночасно активно перемішуйте вміст.
  5. знову доведіть суміш до закипання, проваріть 3-5 хвилин, не припиняючи помішувати.
  6. в окремій мисці збийте білки в щільну піну. Введіть їх в шоколадний крем, акуратно перемішайте.

Як приготувати крем з вареним згущеним молоком

Крем з вареним згущеним молоком-знахідка для кондитерів, оскільки не буває нудотно солодким, і дуже добре просочує коржі наполеона.

Інгредієнти:

  • молоко – 2 склянки.
  • цукор-3 великі ложки.
  • молоко, згущене варене-банка.
  • масло-250 гр.
  • борошно-5 великих ложок.

Процес приготування:

  1. налийте молоко в каструлю, засипте просіяне борошно. Гарненько перемішайте, позбувшись від грудочок.
  2. варіть на тихому вогні при постійному помішуванні, протягом 5-6 хвилин.
  3. додайте порізане шматочками розм’якшене масло. Розмішайте, трохи збийте. Потім остудіть.
  4. почніть додавати варене згущене молоко. Кладіть невеликими порціями, ретельно вимішуючи.

Чи не впевненим у своєму досвіді кондитерам, буде корисно подивитися ролик з класичним приготуванням простого крему. Приємного апетиту, нехай на вашому столі буде найсмачніший торт наполеон.