Рецепт простий і доступний, всі продукти з супермаркету.

Кілограм моркви ріжемо великою соломкою. Три цибулини чекають.

700 грамів рису промиваємо. Потім 40 хвилин замочуємо у холодній воді.

Три цибулини ріжемо півкільцями.

М’ясо 700 грам – ребра ягняти. Порізати по ребрышкам.

Казан п’ятилітровий. Нагріли, обсмажуємо ребра на великому вогні. Будь-яке рослинне Масло.

700 грам телятини, крупно порізати. Любите м’яса побільше – кладіть більше.

Ребра ягняти обсмажили – витягти з казана.

Обсмажуємо цибулю.

Цибуля зазолотился – обсмажуємо моркву, разом з цибулею.

Морква стала м’якою – додаємо телятину.

Обсмажуємо телятину. Вогонь весь час великий.

Телятина обсмажилася, закладаємо ягняти.

Зіра. Додаємо за смаком. Їдальні ложки зазвичай вистачає.

Зіру можна розтерти руками, можна частину потовкти у ступці. Посолити. Можна додати полстоловых ложки ягідок барбарису (чорні).

Залили водою і тушкуємо 20 хвилин.

Викладаємо в казан рис.

Виклали рис.

Доливаємо води, щоб покривала рис на 1,5-2 сантиметри. На фото рису поклали майже кілограм, тому п’ятилітровий казан насилу справляється.

Вогонь середній.

Кришкою накрили, хвилин через 5-7 рис вбере воду.

Ще хвилин 10 – вся вода вбереться.

10-15 хвилин на слабкому вогні все доходить. Потім вимкнути нагрів і ще півгодини нехай постоїть під кришкою.

Вуаля!

Рецепт бере участь у конкурсі “Справа смаку”.