Ароматний, солодкуватий, пряний рис підійде в якості смачного вечері для сім’ї, яка дотримується Великий піст-2015, але любить різноманітність на столі. Приємного апетиту!

Гаджар Пулау - рис с морковью, кокосом и пряностями

Інгредієнти:

— 3 горошини чорного перцю
— 3 гвоздики
— 1,5 ст. л. кунжуту
— паличка кориці
— 1 ст. рису
— 3 ст. л. кокосової стружки
— 2 ст. л. оливкової або кокосового масла
— 2 ст. л. родзинок
— 100 г моркви

Рецепт приготування:

1. Розжарити масло, обсмажити в ньому спеції, кунжут і кокосову стружку до моменту, коли кокосова стружка почне рожевіти і підсмажуватися.

2. Всипати рис, перемішати і дати йому просочитися маслом, зерна стануть прозорими.

3. Додати родзинки, морква, посолити, залити окропом — 2 ст. і готувати під кришкою на слабкому вогні 20 -25 хв.

4. Вимкнути вогонь і дати рису постояти під кришкою 5 хвилин.
Перед подачею розпушити рис вилкою.

Автор рецепта olga_krav4enko

Посилання по темі:

Плов з ягодами годжі — недільний обід від Альони Долецької