Домініканські господині готують цю страву і в повсякденному житті, використовуючи мінімум інгредієнтів: риба, кокосове молочко, помідори або томатна паста, набір трав. Повірте — виходить не менш смачно.

Рыба в кокосовом соусе (Pescado con coco)

Інгредієнти
— 8 шматків морського окуня (або іншої риби з білим м’ясом)
— 2 чайні ложки соку лайма
— 1 велика головка часнику або 1 ½ маленьких головки
— 1 склянка рослинного масла
— Борошно для обвалювання риби
— ½ Чайної ложки орегано
** сіль і перець за смаком

Соус:
— Масло, використане для смаження риби
— 2 середніх кокоса
— 1 червоний перець, порізаний соломкою
— 1 зелений перець, порізаний соломкою
— Маринад, використаний для маринування риби
— 1 лавровий лист
— 1 середня цибулина, порізана кільцями
— 2 ст. ложки подрібненої цибулі-порею
— 1 маленький пучок петрушки
— 4 помідора
— 3 ст. ложки томатної пасти

Приготування
Очистіть рибу від луски, промити і висушити паперовим рушником, потім наріжте на шматочки. Роздушіть часник і змішайте з сіллю, соком лайма, орегано і перцем. Отриманою сумішшю натріть рибу. Залиште її маринуватися на 1 годину. Обваляйте кожен шматок в борошні і обсмажте в розігрітому маслі (при t = 190 градусів С, якщо використовуєте термометр).

В цей час залийте подрібнену м’якоть кокосового горіха 1 склянкою теплої води. Використовувати блендер для отримання однорідної маси. Потім рідину процідити і віджати для отримання кокосового молочка.

У гарячому маслі злегка обсмажте цибулю до золотистого кольору, додаючи приправу, помідори без шкірки, перець, лавровий лист, цибулю-порей, пучок петрушки, томатну пасту і маринад, в якому маринувалася риба. Пасеруйте 5 хвилин.

Вилийте кокосове молоко з однією склянкою гарячої води в сковороду, де Ви збираєтеся тушкувати рибу. Потримайте на повільному вогні, поки трохи не підігріється. Додайте приготовану заправку. Готуйте кілька хвилин на слабкому вогні, не даючи страві закипіти. Додайте шматочки риби і готуйте на ще меншому вогні 15-20 хвилин. Додайте чайну ложку лимонного соку. Рибу слід опускати в соус обережно, щоб шматочки не розвалилися.

Акуратно вийміть шматочки риби, а також лавровий лист і пучок петрушки. Соус за допомогою блендера перетворити в однорідну масу. Полити їм рибу.

Примітка: Перед додаванням заправки кокосове молоко необхідно нагріти, не доводячи до кипіння, тому що інакше можна зіпсувати соус. Після додавання риби вже неважливо, чи буде кипіти блюдо, оскільки риба в борошні.

Сервіровка
Подавати блюдо, посипавши дрібно нарізаною петрушкою. Як гарнір рекомендується відварний білий рис або зелені платан.