Торт з йогуртовим мусом і черешневим желе прикрасить будь-який святковий стіл. Приємного чаювання!
Інгредієнти:
Бісквіт
— 3 білки кімнатної температури
— 1/4 склянки дрібного цукру
— 1/4 склянки борошна
— 1 ст. л. какао
— 2 ст. л. вишневого соку
Білки збити до твердих піків, поступово додаючи цукор. Всипати просіяне борошно з какао, обережно перемішати знизу вгору. Викласти тісто в злегка змащену маслом форму для випічки, піч 25-30 хвилин при температурі 170 градусів. Охолодити, збризнути соком.
Желе
— 200 грам черешні без кісточок
— 1/3 склянки сухого червоного вина
— 3 ст. л. цукру
— 3-4 гілочки тимьяна
— 5 грам желатину
Залити черешню вином, додати цукор, чебрець і желатин, залишити на півгодини. Довести до кипіння, вийняти чебрець і вилити желе у форму. Дати застигнути.
Йогуртовий мус
— 250 грам знежиреного йогурту
— 2 ст. л. меду
— 7 грам желатину
— 3 ст. л. молока.
Желатин замочити в молоці, дати набрякнути. Йогурт змішати з медом, желатин довести до кипіння і додати до йогурту. Збивати 15 хвилин на середніх оборотах міксера (рекомендуємо засікти час, щоб не було спокуси припинити збивати раніше). Маса повинна злегка загуснути і збільшитися в об’ємі. Викласти мус поверх желе, розрівняти, зверху викласти бісквіт, злегка притиснути. Прибрати в холодильник на кілька годин.
Посилання по темі:
Рибка в помидорке
Гарбуз з грибами
Форум «Рецепти»
