Хліб з нутовой борошна — бесан роті — різновид індійського хліба без дріжджів. Цей хліб дуже корисний, так як в ньому міститься багато білка, який особливо необхідний під час посту.

Інгредієнти:
Сочевиця — 0,5 скл.
Нутове борошно — 0,5 скл.
Борошно пшеничне — 1 скл.
Кмин і коріандр — по 1 ч. л.
Брокколі — 0,5 скл.
Петрушка — 6 ст. л.
Сіль — за смаком
Вода — 0,5 скл.
Отже, приступимо до приготування пісних роті.

Сочевицю промиваємо й варимо до готовності на слабкому вогні 10-15 хвилин.
Борошно пшеничне і нутовую насипати в чашку.

До борошна додаємо петрушку, кмин, коріандр і сіль. Перемішуємо. Замість петрушки можна використовувати шпинат.

Додати нарізані брокколі.

Викладаємо варену сочевицю. Додаємо потроху води і замішуємо тісто.

Поділяємо тісто на шматочки, розкачуємо на присипаному борошном столі в тонкі коржі по діаметру сковороди. Смажимо роті на сухій, добре розігрітій сковороді з кожного боку за 2-3 хвилини, до рум’яних підпалин. Не пересушите! Коржі повинні залишитися м’якими і згортатися в рулет.

Ось такі апетитні роті у мене вийшли. Подаємо до столу з будь-якими намазки: з ікрою з кабачків і баклажанів, зеленню, пісним соусом. Можна загорнути в роті начинку, а можна відривати шматочки і зачерпувати ними соус.
Приємного апетиту!
Трохи цікавої історії про бесан роті.
В одному кілометрі від Варшаны, місця, пов’язаного з Шріматі Радхарани, божественної дружиною Крішни, стоїть село Анна-пура, знаменита своїм прасадом. Жителі Аннапуры славляться своєю гостинністю. За традицією будь-якого, хто приїжджає в село, зустрічають з незвичайним привітністю і обов’язково пригощають прасадом, подаючи до столу стільки бесан роті, скільки гість може з’їсти. Кожна господиня Індії обов’язково пече роті. Їх їдять в обід, вечеря замість звичного нам хліба і булочок.
Рецепт бере участь у конкурсі «Великий піст – 2015: конкурс рецептів»















