Домашні пиріжки-ідеальне доповнення як до основної страви, наприклад, бульйону, так і до чаю. Соковита, ароматна домашня випічка обов’язково порадує ваших домочадців і гостей.
Кулінарний блогер наталія виноградова в новому відео поділилася з нами рецептом ароматних домашніх пиріжків з цибулею і яйцем, а також з капустою. Щоб приготувати смачні пиріжки вдома вам знадобляться:
-
Борошно-2 склянки;
-
Молоко-1 склянка молока
-
Майонез-2 ст. Л.;
-
Цукор -1 ст. Л.;
-
Сіль-щіпка;
Живі дріжджі — 20 гр.;
-
Обсмажена капуста з цибулею;
-
Зелена цибуля з вареним яйцем.
Спосіб приготування:
-
Молоко змішуємо з майонезом (або замініть його на рослинне масло), переливаємо в сотейник, додаємо цукор і трохи підігріваємо. Потім знімаємо з вогню, додаємо дріжджі і добре перемішуємо.
-
Тонкою цівкою в просіяне борошно переливаємо дріжджову суміш і замішуємо тісто спочатку ложкою, потім руками, а потім гарненько вимішуємо тісто на столі близько 10 хвилин, накриваємо рушником і прибираємо відпочивати в тепле місце на 30-40 хвилин (поки не підніметься).
-
Після того, як тісто піднялося, формуємо з нього ковбаску і нарізаємо на невеликі булочки, накриваємо їх рушником і залишаємо ще на 5-10 хвилин підніматися.
-
Після цього приступаємо до ліплення пиріжків: трохи розгортаємо тісто, всередину кладемо начинку і защипуємо краю, формуючи пиріжки в формі човники.
Перекладаємо пиріжки на деко, змащене маслом, накриваємо рушником і залиш ще на 10 хвилин підніматися.
-
Тепер можна приступати до випікання. Ставимо деко в духовку приблизно на 20 хвилин при 200’с (в процесі не забуваємо перевіряти пиріжки на рум’янець, так як духовки у всіх різні).
-
Готові пиріжки змащуємо вершковим маслом зверху і прибираємо під рушник з бавовняно-паперової тканини, щоб вони трохи охололи і стали м’якими.
Пригощаємо своїх близьких і друзів і насолоджуємося ароматом і смаком домашньої випічки.
Фото: getty images
Дар’я кирилова