Зварити крем можна по-різному. Класичне виконання передбачає, що він буде заварений на молоці, яйцях і борошні. Але відомі і альтернативні варіанти, без перерахованих продуктів, з крохмалем, горіхами, какао. Крем на заварний основі використовується не тільки для наполеонів, шикарна ніжна субстанція ідеально поєднується з тістечками, трубочками, еклерами, медовиками, бісквітами, а так само з пісочним тестом. Навіть зі звичайною булочкою вприкуску, вам буде дуже смачно, заморожений крем нагадує морозиво, а якщо ви додасте желатин, то почастуєте незрівнянним желе.
Заварний крем для наполеона-класичний рецепт на молоці з маслом
Класика виконання, перевірена часом і мільйонами наполеонів. Все максимально просто і без особливих витрат, пропорції інгредієнтів вивірені до грама. Рецепт дається на 1 літр молока. Знадобиться:
- молоко – 1 літр.
- цукровий пісок-150 гр.
- вершкове масло-100 гр.
- яйця – 4 шт.
- борошно-4 столові ложки.
- ванільний цукор-чайна ложка.
Всі продукти повинні бути кімнатної температури.
Як приготувати:
- розбийте яйця, засипте звичайний і ванільний цукор. Збийте міксером на великих оборотах до легкого побіління.
- засипте просіяне борошно, продовжуйте працювати міксером, домагаючись однорідності маси.
- налийте в каструлю молоко, додайте яєчну суміш, перемішайте, щоб з’єднати молоко з сумішшю (можна міксером).
- почніть прогрівати на помірному вогні, часто помішуючи. Перед закипанням не відходьте, помішуйте безперервно.
- як тільки помітите момент закипання, вимкніть плиту.
- поки маса не охолола, введіть вершкове масло.
- охолодіть готовий крем, ще раз збийте міксером і просочіть наполеон.
Найсмачніший заварний крем для торта наполеон зі згущеним молоком
Один крем зі згущеним молоком ми вже готували, подивитися його можна на іншій сторінці. Тут пропоную найсмачніший варіант приготування. У міру солодкий, з вершковим смаком, він відмінно просочує коржі, одночасно залишаючи їх хрусткими.
Знадобиться:
- вершки 33% — 480 мл
- борошно – 20 гр.
- жовтки-60 гр. (2-3 шт.).
- цукор-100 гр.
- згущене молоко – 250 гр.
- вершкове масло-350 гр.
- кукурудзяний крохмаль 20 гр.
- сіль-щіпка.
Заварюємо:
- з’єднайте в мисці жовтки з цукром, розітріть.
- додайте борошно з крохмалем, добре перемішайте, перетворивши в єдину масу.
- налийте вершки в каструльку, додайте яєчну масу. Прогрівайте на середньому вогні, безперервно помішуючи вміст віночком.
- коли суміш досить загусне проваріть пару хвилин до появи ознак закипання.
- перекладіть заварну основу в миску, прокрийте в контакт (плівка повинна стикатися з поверхнею крему). Переставте в прохолодне місце, щоб маса охолола.
- заздалегідь дістаньте вершкове масло з холодильника, щоб воно встигла стати м’яким. Збийте його до пишності.
- додайте згущене молоко. Продовжуйте збивати кілька хвилин.
- не припиняючи працювати міксером, перелийте охолоджену основу. Знову гарненько збийте і використовуйте для просочення.
Простий заварний крем для наполеона з крохмалем
Якщо вийде, роздобудьте стручок натуральної ванілі, тоді вийде не крем, а фантастика, спробуйте приготувати хоча б ледачий наполеон , подивившись його рецепти на іншій сторінці сайту. Але і без цього наповнювач вийде божественно смачним і ніжним. Поєднання борошна з крохмалем дозволить отримати злегка тягнеться консистенцію. Ви можете відмовитися від крохмалю, просто взявши 50 гр. Борошно.
Візьміть:
- молоко – 600 мл.
- яйце + 3 жовтки. (допустимо замінити на яйця + жовток або просто на 6 жовтків).
- цукровий пісок-120 гр.
- борошно – 40 гр.
- кукурудзяний крохмаль – 10 гр.
- вершкове масло-100 гр.
Покроковий рецепт:
Відправте в молоко половину від заявленого в складі кількості, цукру. Поставте каструльку на плиту.
Трохи розбовтайте яйця, засипте в миску цукор, що залишився.
Додайте крохмаль з борошном. Гарненько збийте вміст.
Слідкуйте за молоком. Як тільки воно закипить, акуратно, тонким струменем, влийте половину молока в яєчну суміш. Одночасно інтенсивно помішуйте. Не поспішайте заливати молоко, щоб процес заварювання яєць був рівномірним, інакше яйця зваряться і утворюють щільні грудки.
Перелийте заварену суміш в каструлю з молоком, що залишилося. Розмішайте і поверніть на плиту.
Почніть прогрівати, швидко перемішуючи, щоб борошно з крохмалем заварилися рівномірно. Дайте масі загуснути до необхідної консистенції, вимкніть конфорку.
Зніміть каструлю з плити, в 2-3 заходи покладіть масло, старанно вимішуючи кожну порцію.
Перекладіть готовий крем в широку форму або миску. Накрийте харчовою плівкою в контакт, як на фото, плівка повинна притискатися до маси, щоб при охолодженні не з’явилася плівка. Охолодіть заварний крем, потім використовуйте за призначенням.
Приємного апетиту!
Заварний крем пломбір для наполеона з вершками
На думку багатьох, пломбір – кращий крем для просочення коржів у наполеона. З іншими рецептами можна познайомитися на окремій сторінці, тут пропоную класичний варіант.
Знадобиться:
- вершки 33-35% — 300 мл
- молоко – 0,5 літра.
- цукор-200 гр.
- яйця-парочка.
- вершкове масло-100 гр.
- кукурудзяний крохмаль-50 гр.
- ванільний цукор-8 гр.
- білий шоколад-50 гр.
Приготування:
- поставте на плиту каструльку з молоком. Доведіть майже до закипання.
- в окремому посуді розітріть яйця з цукром. Додайте кукурудзяний крохмаль.
- підлийте 100 мл. Теплого молока. Розмішуйте, поки суміш не стане однорідною.
- як тільки в каструльці з молоком з’являться бульбашки, перелийте його в яєчну суміш. Зробіть це повільно, тонким струменем, інтенсивно помішуючи, щоб заварилася суміш, а не яйця.
- поверніть каструлю на конфорку. Варіть крем, постійно перемішуючи, щоб маса рівномірно ставала густою.
- до моменту закипання, як правило, крем досягає необхідної консистенції. Не даючи закипіти, проваріть ще буквально хвилину, зніміть з плити.
- відразу покладіть вершкове масло, півплитки білого шоколаду. Допоможіть компонентам розчинитися.
- вилийте отриманий наповнювач в скляну ємність. Накрийте харчовою плівкою в контакт, щоб уникнути утворення скоринки.
- остудіть до кімнатної температури, промажте коржі наполеона.
Відмова від продуктів тваринного походження з тих, чи інших причин – не привід залишитися без солодкого. Тримайте пісний рецепт крему, без молока, вершкового масла і яєць.
Заварний крем зі сметаною для торта наполеон
Сметанний крем універсальний, підходить для просочення не тільки коржів, але в якості наповнювача еклерів, вирівнювання тортів і тістечок. Беріть на замітку, якщо частенько випікаєте бісквіти і медовики. Крем стабільний, після застигання не розтікається, залишається щільним.
Склад:
- жирна сметана-0,5 кг.
- масло-300 гр.
- цукор-пісок – 150 гр.
- крохмаль + борошно – всього 4 великі ложки.
- яйця-3 шт. (або 6 жовтків).
- ванілін-стандартна пачка.
- цукрова пудра-100 гр.
- сіль.
Технологія приготування:
- змішайте в товстостінній каструлі цукор, дрібку солі, крохмаль з борошном.
- вбийте яйця, розітріть до однорідного стану.
- вмішайте сметану, відправте на плиту.
- варіть на малому вогні, не припиняючи помішувати, щоб продукти заварилися, і маса стала густою (приблизно 10-15 хвилин).
- після остудіть до кімнатної температури, затягнувши плівкою в контакт з основою.
- ретельно збийте вершкове масло з пудрою і ваніліном. Маса стане пишною і білою.
- додаючи по 1-2 ложці, введіть остигнула основу, старанно збиваючи кожну порцію.
Горіховий заварний крем для торта
Для любителів нестандартних рішень. Горіхи беріть будь-які, але раджу спочатку трохи прожарити їх на сухій сковороді, щоб вони розкрили смак і аромат.
Беремо:
- цукор-стакан.
- яйце.
- борошно-1,5 столові ложки.
- молоко-стакан.
- ванільний цукор-маленька ложка.
- горіхи, подрібнені-2 столові ложки.
- масло-300 гр.
Приготування:
- розітріть яйця з цукровий піском, додайте борошно, ваніль. Повільно залийте молоко, одночасно працюючи міксером.
- на помірному вогні доведіть суміш до закипання, але кипіти не дозволяйте. Відразу вимкніть конфорку і відставте сотейник.
- паралельно обсмажте горішки, розкришіть їх в дрібну крихту.
- додайте заздалегідь розм’якшене масло, горішки. Знову попрацюйте міксером, щоб гарненько збити крем.
Шоколадний крем для торта
Інгредієнти:
- молоко – 3 склянки.
- цукровий пісок-1 столова ложка.
- яйця – 4 шт.
- пшеничне борошно-2 столові ложки.
- порошок какао-стільки ж.
- ванільний цукор-10 гр.
Готуємо:
- влийте в борошно півсклянки холодного молока. Поставте молоко зігріватися.
- розділіть яйця на жовтки і білки. Білки використовуйте для приготування трохи пізніше, а зараз змішайте жовтки з цукровим піском і порошком какао. Розмішавши.
- плесніть в миску трохи теплого молока. Закиньте ванілін, розмішайте.
- коли побачите, що молоко готове закипіти, потихеньку, цівкою, влийте шоколадну бовтанку. Одночасно активно перемішуйте вміст.
- знову доведіть суміш до закипання, проваріть 3-5 хвилин, не припиняючи помішувати.
- в окремій мисці збийте білки в щільну піну. Введіть їх в шоколадний крем, акуратно перемішайте.
Як приготувати крем з вареним згущеним молоком
Крем з вареним згущеним молоком-знахідка для кондитерів, оскільки не буває нудотно солодким, і дуже добре просочує коржі наполеона.
Інгредієнти:
- молоко – 2 склянки.
- цукор-3 великі ложки.
- молоко, згущене варене-банка.
- масло-250 гр.
- борошно-5 великих ложок.
Процес приготування:
- налийте молоко в каструлю, засипте просіяне борошно. Гарненько перемішайте, позбувшись від грудочок.
- варіть на тихому вогні при постійному помішуванні, протягом 5-6 хвилин.
- додайте порізане шматочками розм’якшене масло. Розмішайте, трохи збийте. Потім остудіть.
- почніть додавати варене згущене молоко. Кладіть невеликими порціями, ретельно вимішуючи.
Чи не впевненим у своєму досвіді кондитерам, буде корисно подивитися ролик з класичним приготуванням простого крему. Приємного апетиту, нехай на вашому столі буде найсмачніший торт наполеон.