Дорогі захисники! приймайте привітання та святкові рецепти на 23 лютого, придумані спеціально для вас. А ми, господині і кулінари з досвідом, виберемо кращі і приготуємо чудовий вечерю. Адже живучи в мирі і спокої, ми часом і не згадуємо про те, що хтось завжди нас захищає.

Ця добірка створена, щоб ви самі змогли скласти святкове меню на свій смак.

Салати

1. Гвардійський

Пропонуємо в брутальне свято приготувати брутальний салат. Холодна яловичина з промаринованим цибулькою в перцевої заливці-це дуже смачно! гвардійський салат зникає зі столу першим. Причому він подобається і чоловікам, і жінкам.

Інгредієнти:

  1. яловичина-500 г.
  2. цибуля – 6 шт.
  3. олія рослинна – 5 ст. Л.
  4. перець чорний – 0,5 ч. Л.
  5. перець червоний – 0,5 ч. Л.
  6. часник – 5 зб.
  7. вода – 20 мл
  8. томатна паста – 3 ст. Л.
  9. перець запашний – за смаком.

Прикрашати салат не треба. В даному випадку, чим простіше подача, тим краще. Добре використовувати просту сіру або чорну тарілку, навіть залізна миска відмінно підійде.

2. Ідеал

Досконалий, ідеальний салат для наших “ідеальних” чоловіків. Поєднання смаків компонентів перевірено роками, і тому страва має таку назву.

Інгредієнти:

  1. м’ясо (яловичина) – 300 г.
  2. огірок – 2 шт.
  3. перець болгарський – 2 шт.
  4. сир – 100 г.
  5. яйце – 3 шт.
  6. зелень – за смаком.
  7. майонез – за смаком.
  8. сіль-за смаком.

Знайдіть якесь нестандартне рішення подачі. Наприклад, квадратну тарілку або піднос. Просто в це свято бажано без квіточок.

3. З кальмарами

Вся фішка в тому, щоб ніжний салат не перетворився в “гумовий”. Тому не перетравлюйте кальмари-морожені варять не більше 3-х хвилин після закипання в підсоленій воді і знімають з тушок плівки. Якщо не хочете морочитися, купіть консервовані. У цю страву йде тільки яєчний білок. Решта жовтки використовуйте в інших салатах.

Інгредієнти:

  1. кальмари відварні (або консервовані) – 500 г.
  2. палички крабові – 300 г.
  3. ікра червона – 50 г.
  4. огірок свіжий – 0,5 шт.
  5. яйце (білки) – 6 шт.
  6. майонез – за смаком.

Ніжний морський салат прикрасимо лососевою ікрою і огірками. Це зовсім не жирне блюдо, але дуже смачне, м’яке і ситне. Салат можна акуратно перемішати, щоб не пом’яти ікру, тоді він буде зовсім по-іншому виглядати.

4. Пікантний

Всі компоненти наріжемо довгою тонкою соломкою. Рукколу нарвем руками. Щоб блюдо вийшло повітряним, перемішати все разом із заправкою, не приминаючи. Салат обов’язково повинен настоятися в холодильнику і просочитися всіма соусами.

Інгредієнти:

  1. морква по корейськи – 100 г.
  2. рукола – 10 г.
  3. кунжут – 10 г.
  4. огірок маринований-1 шт.
  5. перець болгарський – 1 шт.
  6. сирокопчена ковбаса – 50 г.
  7. цибуля ріпчаста – 1 шт.

Заправка:

  1. соєвий соус – 1 ст. Л.
  2. устричний соус – 1 ст. Л.
  3. мед – 2 ст. Л.
  4. сік лимона – 2 ст. Л.
  5. олія оливкова – 1 ст. Л.
  6. перець чилі мелений-0,25 ч. Л.

Салат насипаємо легкої гіркою. Він чудово виглядає, граючи різнокольоровими фарбами. На блюдо з краю покладіть кулінарні щипці, ними зручніше брати салат.

5. Чоловічий каприз

Між іншим, вередують не тільки жінки. Але за святковим столом єдиним капризом може стати тільки салат. Створимо його з простих інгредієнтів, перемішати з майонезом і будемо насолоджуватися.

Інгредієнти:

  1. цибуля маринована – 2 шт.
  2. м’ясо (яловичина або свинина) – 300 г.
  3. волоський горіх крихтою – 30 г.
  4. яйце – 4 шт.
  5. майонез-250 мл.

Прикрасимо салат тонко нарізаною обсмаженою цибулею, можна додати і картоплю. Засмажимо їх до золотистої скоринки, викладемо на паперові рушники і дамо обсохнути, щоб хрустіли. Смачно, і виглядає як красиво!

6. Цезар

Класика завжди в ціні. Мінімум інгредієнтів в поєднанні з зеленим листям салату і оригінальною заправкою дають ідеальний смак. Готується дуже просто. Головна фішка-сухарики, які повинні бути обов’язково з білого хліба, і краще приготувати їх самостійно.

Інгредієнти:

  1. куряче філе – 300 г.
  2. сир пармезан – 100 г.
  3. помідори черрі – 10 шт.
  4. сухарики (білі) – 50 г.
  5. салат зелений-30 г.

Заправка:

  1. олія оливкова-3 ст. Л.
  2. соус вустерський – 1 ст.л.
  3. винний оцет – 1 ч. Л.
  4. гірчиця – 1 ч. Л.
  5. анчоуси – 2-4 шт.
  6. часник – 2 зб.
  7. яйце-1 шт.
  8. цукор – за смаком.

Рвемо руками листя салату, викладаємо крупно нарізані компоненти, поливаємо заправкою, посипаємо сухариками, сиром і отримуємо кулінарний шедевр.

7. З авокадо і шпинатом

Всі, хто розсмакував маслянисте авокадо, захворіли їм назавжди. Цей плід можна просто їсти ложкою, а скибочки надають салату легку натуральну жирність, м’якість і ніжний смак.

Інгредієнти:

  1. шпинат – 100 г.
  2. авокадо – 2 шт.
  3. олія оливкова – 30 мл.
  4. сіль-за смаком.
  5. перець чорний мелений – за смаком.

Не будемо прикрашати салат, він і так дивовижно красивий. Просто викладемо на білосніжне блюдо, щоб кидався в очі його яскраво-зелений колір.

8. Лицарський (з печінкою дичини)

Мінімальна кількість інгредієнтів і легка заправка роблять салат дійсно класною, збалансованою закускою, що в чоловіче свято дуже важливо. Хрусткий огірочок відтінить блюдо, морква по-корейськи внесе потрібну острінку, а печінка качки, індички або кабана додадуть оригінального смаку.

Інгредієнти:

  1. печінка дичини – 300 г.
  2. огірок свіжий або малосольний-1 шт.
  3. морква по – корейськи-100 г.

Заправка:

  1. майонез – 100 г.
  2. вино сухе біле – 1 ст. Л.
  3. бульйон або йогурт-1 ст. Л.

Брутальні салати не прикрашаємо. Ну якщо дуже хочеться, то прямо на салат зверху можна покласти кілька гілочок петрушки.

9. Танк (олів’є або з крабовими паличками)

Салат олів’є прикрасить будь-який святковий стіл. Чоловіки завжди йому раді і починають накладати закуски саме з нього. А вже який апгрейд ми салату влаштуємо, залежить тільки від теми свята.

Інгредієнти:

  1. ковбаса варена – 200 г.
  2. огірок свіжий-1 шт.
  3. огірок солоний – 2 шт.
  4. горошок консервований – 200 г.
  5. яйце варене – 4 шт.
  6. картопля варена – 3 шт.
  7. морква варена – 2 шт.
  8. майонез – 200 мл.
  9. зелень – за смаком.
  10. цибуля зелена для прикраси – 5 г.
  11. кукурудза консервована – 50 г.

На день захисника вітчизни хочеться підтримати військову тему, тому, проявивши фантазію, починаємо креативно прикрашати салат. Зробимо його у вигляді танка або літака, використовуючи кружечки свіжого огірка, зелену цибулю, кріп і консервовану кукурудзу. Чоловіки точно оцінять і дуже швидко з’їдять всю красу.

10. Мій генерал

Як приємно догодити коханому! дістанемо з холодильника найсмачніші продукти, зробимо салатний тортик і прикрасимо генеральськими зірками (генерал-майор – одна, генерал-лейтенант – дві, генерал-полковник – три, генерал армії – чотири). Нехай знає, як ви його оцінюєте. Без жартів!

Інгредієнти:

  1. копчена куряча грудка – 350 г.
  2. сир твердий – 200 г.
  3. морква – 2 шт.
  4. яйце – 4 шт.
  5. сир-200 г.
  6. буряк – 2 шт.
  7. волоські горіхи – 50 г.
  8. зелень – за смаком.
  9. часник-2 зб.
  10. майонез – за смаком.

Викладати генеральський салат будемо шарами в кулінарному кільці, так він буде красивіше і придбає статус торта. Одна буряк витрачається для верхнього червоного шару, інша, щоб вирізати величезні генеральські зірки. Йому сподобається!

11. Вітамінна бомба

У день захисника вітчизни будемо підривати тільки вітамінні бомби! і відповідно назві зберемо салат з найбільш соковитих, свіжих, корисних продуктів.

Інгредієнти:

  1. зелень (кінза або шпинат) – 100 г.
  2. морква – 1 шт.
  3. перець болгарський – 1 шт.
  4. буряк – 0,5 шт.
  5. огірок – 1 шт.
  6. насіння гарбуза – 30 г.
  7. насіння соняшнику – 20 г.
  8. родзинки – 30 г.
  9. рослинна масло – 3 ст. Л.
  10. лимонний сік – за смаком.
  11. сіль-поСмак.
  12. перець чорний мелений – за смаком.

Ймовірно, комусь салат здасться грубуватим, але зате він зроблений зі свіжих овочів. Варити нічого не треба! просто настругайте все найтоншими смужками, щоб легше жувалося, і рясно полийте лимонним соком і рослинним нерафінованою олією. Чудово!

12. Гусарський

Мабуть, хтось сильно сумнівався в здібностях гусарів, тому що на швидку руку зібрав з 3-х інгредієнтів салат і назвав його гусарським. Як не дивно, вийшло відмінно, а головне – готується дуже швидко.

Інгредієнти:

  1. ковбаса копчена – 250 г.
  2. сир – 250 г.
  3. томати – 3 шт.
  4. зелень-за смаком.
  5. майонез – за смаком.

Викладемо закуску в прозорий посуд з товстого скла, щоб підкреслити брутальність, і будемо із задоволенням наминати справжній чоловічий салат.

Закуски

1. Канапе кораблики

На великому блюді – краще блакитному, щоб нагадувало море-відправимо в плавання купу канапишек-корабликів на основі свіжого огірка і салату з крабовими паличками. Цю закуску полюблять всі, вона дуже легка і солодкувата за рахунок кукурудзи.

Інгредієнти:

  1. огірок – 3 шт.
  2. крабові палички – 250 г.
  3. яйце – 4 шт.
  4. кукурудза – 200 г.
  5. рис – 200 г.
  6. солодкий перець або томат – 1 шт.
  7. майонез – 3 ст. Л.
  8. сіль-за смаком.
  9. перець-за смаком.

Тонкі слайси з огірків для імітації вітрила наріжемо за допомогою спеціального пристосування для чищення моркви і обов’язково трохи присолити і поперчити. Прапорці на шпажках зробимо з солодкого перцю або помідори. І салатні канапешки припливуть куди потрібно.

2. Млинці у формі зірки

Насмажте побільше несолодких млинців, щоб потім є їх з червоною ікрою. Захисники нашої вітчизни тільки й чекають справжнього російського страви, яке їм в дитинстві готували бабусі.

Інгредієнти:

  1. ікра лососева – 200 г.
  2. молоко – 500 мл.
  3. борошно – 300 г.
  4. сіль-1 ч. Л.
  5. цукор – 0,5 ч. Л.
  6. сода – 0,25 ч. Л.
  7. оцет – 0,25 ч. Л.
  8. рослинна олія – 100 мл.

Складаємо готові млинці вчетверо і викладаємо у формі зірки на блюдо. Ікру поміщаємо в центрі – блюдо зручніше їсти, прихоплюючи делікатес млинчиком.

3. Чоловічий букет закусочний

Ми, звичайно, можемо подарувати нашим чоловікам квіти, але до квіткового «віника» вони поставляться скептично, а ось закусочному букету точно зрадіють. Раджу добре продумати, з чого складається їстівний букет, і заздалегідь прикупити всі інгредієнти.

Інгредієнти:

  1. коньяк – 0,5 л.
  2. перець болгарський – 3 шт.
  3. перець гострий стручками – 2 шт.
  4. ковбаски мисливські – 3 шт.
  5. ковбаса сирокопчена – 300 г.
  6. сир копчений кіскою – 1 шт.
  7. сир твердий – 150 г.
  8. багет хлібний – 1 шт.
  9. помідори – 3 шт.
  10. часник головка – 1 шт.
  11. виноград чорний великий – 200 г.
  12. зелень – 50 г.
  13. цибуля ріпчаста – 2 шт.
  14. цибуля зелена – 100 г.
  15. шпажки дерев’яні 20 шт.
  16. обгортковий папір – 1 шт.
  17. стрічка – 1 шт.

Готується букет за допомогою скотча і довгих дерев’яних шпажок. Якщо не знайдете однотонну обгортковий папір, просто візьміть газету, вона теж буде в тему.

4. Цибулеві кільця в клярі

Цибулеві кільця-відмінна закусочка, легка і разом з тим ситна. Забавні хрусткі колечка люблять все, приготуйте їх побільше, адже це зовсім недорого, а з’їдається «на мах».

Інгредієнти:

  1. цибуля ріпчаста – 500 г.
  2. борошно – 300 г.
  3. вода – 2-3 ст. Л.
  4. сіль – за смаком.
  5. яйце куряче– 1 шт.
  6. рослинна олія-200 мл.

Подамо закуску на дерев’яній дощечці, покритої білою серветкою, яка буде вбирати зайве масло. Поруч з кільцями поставимо кілька соусів, щоб була можливість вибору.

5. Холодець на свинячих ніжках

Дуже красиво холодець вийде в силіконовій формі для випікання. Змажемо форму рослинним маслом, викладемо мяско, заллємо смачним наваристим бульйоном і відправимо на холод.

Інгредієнти:

  1. вода-3 л.
  2. свинячі ніжки – 2-3 шт.
  3. стегенце курячий – 2 шт.
  4. цибуля ріпчаста – 1 шт.
  5. морква – 1 шт.
  6. часник – 5-6 зб.
  7. лавровий лист-2 шт.
  8. перець чорний горошком-10 шт.
  9. перець духмяний горошком – 5 шт.
  10. сіль – за смаком.

По готовності холодець викладемо на блюдо, акуратно перевернувши форму, і прикрасимо найсвіжішої ароматною зеленню. Обов’язково приготуйте холодець, чоловіки завжди йому раді.

6. Ковбасно-сирна нарізка

У це свято колбасно-сирну нарізку робити легко. Не треба напружуватися і нарізати продукти тонкими слайсами. Для різноманітності нарубати все великими кубиками, щоб блюдо виглядало просто і по-чоловічому.

Інгредієнти:

  1. ковбаса копчена – 300 р
  2. ковбаса сирокопчена – 300 р
  3. ковбаса варена – 300 р
  4. оливки – 150 р
  5. маслини – 150 р
  6. салат зелений кучерявий-1 шт.
  7. сир російський – 300 г.
  8. сир гауда – 300 г.
  9. сир рокфор – 300 г.
  10. сир чеддер – 300 г.

Тут головне, щоб було побільше, а краса подачі вже на другому плані. Хоча ми все ж постараємося прикрасити блюдо, розташувавши нарізку на зеленому листі салату.

7. Брутальні бутерброди

Спеціально під горілочку приготуємо брутальні бутерброди. Ароматне, м’яке сало на чорному хлібі, та з солоним огірочком оцінять всі, хто хоч раз закушував.

Інгредієнти:

  1. хліб чорний бородинський – 2 шт.
  2. сало солоне – 500 г.
  3. огірки мариновані-300 г.

Знову ж таки, зробіть бутербродів побільше, адже в чоловіче свято закушувати доводиться частіше.

Соуси

1. соус ранч

Соус ранч-прекрасна американська альтернатива нашому майонезу. Підходить до всього і буде відмінним доповненням до всіх м’ясних святкових страв. Зробіть простий соус своїми руками і переконайтеся, як швидко його з’їдять за святковим столом.

Інгредієнти:

  1. майонез – 150 г.
  2. пахта (сметана/йогурт) – 150 г.
  3. шніт-цибуля (кріп / петрушка) – 30 г.
  4. часник (за бажанням) – 2-3 зб.
  5. перець чорний мелений – за смаком.
  6. сіль-за смаком.

Подамо ранч в прозорому соуснику або в круглій баночці зі скляною кришкою. Той, хто розбирається в соусах, гідно оцінить насичений, ароматний, м’який ранч.

2. соус чилі

Якщо ви любите гостріше, ось щоб все “в роті горіло”, то цей соус для вас. Скільки разів переконувалася, що прісні страви з соусом чилі перетворюються в дуже смачні. Цей” термоядерний ” соус відмінно підійде до м’ясних пельменів, курки з картоплею і яєць в курячому фарші.

Інгредієнти:

  1. перець чилі – 200 г.
  2. часник головка – 1 шт.
  3. оцет винний – 1 ст. Л.
  4. перець духмяний горошком – 5 шт.
  5. цукор – 3 ст. Л.
  6. сіль-1,5 ст. Л.

Хочете показати себе класною господинею-зробіть кілька варіантів пекучого соусу: солодкий, зелений, тайський або мексиканський. Варіантів досить, але, головне, щоб “обпалювало”. А щоб пом’якшити гостроту соусу, додайте в нього томати і рослинне масло.

3. домашній майонез

Як сказав син моєї подруги:”з майонезом все смачно”. Але щоб не їсти нікому не потрібні добавки “єшки” в магазинному майонезі, готуйте заправки своїми руками, і будете точно знати, з чого вони складаються.

Інгредієнти:

  1. яйце куряче (або аквафаба з банки зеленого горошку) – 1 шт.
  2. рослинна олія-200 мл.
  3. діжонська гірчиця – 1 ч. Л.
  4. сік лимона – 1 ст. Л.
  5. часник (на любителя) – 1-2 зб.
  6. сіль-за смаком.
  7. цукор-1 ч. Л.

Якщо ви сидите на дієті і дуже печетеся про свою фігуру, звичайний майонез вам протипоказаний! але вихід завжди є-замініть рослинне масло натуральним йогуртом і отримаєте відмінну майонезну заправку.

Другі страви

1. варені яйця в фарші

Дуже смачно виходить, якщо зробити варені яйця в курячому фарші з засмаженою скоринкою з панірувальних сухарів. Подбайте, щоб фарш був соковитим, і не шкодуйте масла.

Інгредієнти:

  1. курячий фарш-800 г.
  2. яйце куряче – 6 шт.
  3. батон білий (або картопля) – 100 г.
  4. цибуля ріпчаста – 1 шт.
  5. зелень – 20 г.
  6. сіль – за смаком.
  7. перець-за смаком.
  8. масло рослинне – 100 г.
  9. борошно – 100 г.
  10. яйце для клярі – 1 шт.
  11. сухарі панірувальні – 150 г.

Це дуже смачне і незвичайне блюдо можна їсти як гарячим, так і холодним, у вигляді закуски. При подачі на стіл розріжте одну зразу, щоб було видно, що всередині яйце.

2. свинячі реберця

Відварені в пиві свинячі реберця рясно намажемо маринадом і відправимо в духовку разом з овочевим гарніром. Через 20 хвилин дістанемо – красиві і ароматні – і будемо пробувати. Це дуже смачно, і готується легко!

Інгредієнти:

  1. реберця свинячі – 800 г.
  2. морква – 1 шт.
  3. цибуля – 1 шт.
  4. імбир свіжий – 5 г.
  5. лавровий лист – 2 шт.
  6. перець духмяний – 2 шт.
  7. томатна паста – 1 ст. Л.
  8. мед – 2 ст. Л.
  9. часник сухий – 1 ч. Л.
  10. гострий перець – 0,3 шт.
  11. соус соєвий – 2 ст. Л.
  12. рослинна олія – 1 ст. Л.

Бездоганні реберця з яскравою острінкой! м’ясо виходить м’яким за рахунок того, що попередньо відварено. Оригінальний соус дасть гарний колір і відмінну засмажену скоринку. Подавати цю смакоту будемо на великому блюді або на дерев’яному підносі і обов’язково з великою кількістю зелені і овочів.

3. гратен

Гратен-картопелька з засмаженою скоринкою. Якщо ви раптом не любите картоплю-гратен вам все одно сподобається. Картопелька вийде м’якою, з вершковим смаком, а зверху запечеться золотиста скоринка. І простежте, щоб були додані всі спеції.

Інгредієнти:

  1. картопля – 1 кг.
  2. вершки 20 % – 300 мл.
  3. мускатний горіх – 0,25 ч. Л.
  4. масло вершкове – 20 г.
  5. сир твердий – 250 г.
  6. часник – 2 зб.
  7. перець чорний мелений – за смаком.
  8. сіль-за смаком.

Подавати гратен будемо прямо в формі для запікання. Це красиво і органічно доповнить” чоловічий ” стіл. Обов’язково подайте до страви лопаточку або кулінарні щипці, щоб зручно було накладати.

4. горбуша, запечена у фользі

Червону рибу добре приготувати саме в фользі, щоб вона вийшла соковитою, ніжною і відмінно пропеклася. Беремо цілу тушку риби без голови і робимо надрізи збоку. Якщо ви маєте в своєму розпорядженні часом, рибку краще замаринувати. Якщо часу немає, промажем її соусом і вставимо в надрізи шматочки лимона.

Інгредієнти:

  1. тушка горбуші – 1,5 кг.
  2. лимон – 1 шт.
  3. цибулина – 1 шт.
  4. імбир – 10 г.
  5. рослинна олія – 80 мл.
  6. соус соєвий-80 мл.
  7. петрушка – 20 г.
  8. сіль – за смаком.
  9. суміш перців – за смаком.

Подамо рибу цілком на великому блюді з лимоном і соусом. Хоча краще її заздалегідь розрізати на шматочки і в кожен увіткнути шпажку, щоб зручніше було викладати на тарілку.

5. пельмені з м’ясом

Уральське блюдо, пельмені з м’ясом, люблять всі. Вся фішка в тому, щоб подати пельмені вчасно гарячими. Тому заздалегідь налийте у велику каструлю воду, закип’ятіть і в самий розпал веселощів опустіть туди пельмені. Коли вони спливуть, варіть ще рівно 5 хвилин. Ось засічіть прямо по годинах, і тоді ви точно не подасте на стіл недоварені або переварені пельмені.

Інгредієнти:

  1. фарш свинина з яловичиною – 500 г.
  2. борошно – 400 г
  3. вода – 125 мл.
  4. яйце – 1 шт.
  5. сіль – 0,5 ч. Л.
  6. перець-за смаком.

Подаємо пельмені на великому блюді і відразу розкладаємо в тарілки гостей приблизно по 10 штук. Великим числом пельмені не подають, тому що вони встигають охолонути і злипнутися. Зрозуміло, 10 пельменів для чоловіків – це мало, тому всю подачу потрібно повторити, тобто знову зварити і подати.

6. курка з картоплею в духовці

Готувати курку з картоплею не цілком, а порційно – дуже зручно. По-перше, вся картопелька просочиться курячим жиром, по-друге – її легше розкладати при подачі. Цю страву можна з’їсти і холодним, але коли подається гаряча картопелька з курочкою – просто пальчики оближеш!

Інгредієнти:

  1. картопля – 1 кг.
  2. курка-1 кг.
  3. цибуля ріпчаста – 1 шт.
  4. часник-2-3 зб.
  5. морква – 1 шт.
  6. масло рослинне-30 мл.

Якщо у вас дійсно чоловічий стіл, ставте деко прямо на середину столу – і повірте, всі будуть в захваті. Ну а якщо присутні жінки і діти, подайте курку з картоплею на 2-х великих стравах і розмістіть на різних сторонах столу, щоб було зручніше розкладати. І не забудьте подати до страви соуси!

Супи

1. борщ український

Якщо ви коли-небудь були присутні на справжньому чоловічому святі, то напевно знаєте, що кращою закускою чоловіки вважають суп, а кращий суп з усіх супів – борщ!

Інгредієнти:

  1. свинячі реберця – 600 г.
  2. буряк – 1 шт.
  3. морква – 1 шт.
  4. цибуля – 1 шт.
  5. перець болгарський – 1 шт.
  6. картопля – 4 шт.
  7. капуста – 400 г.
  8. рослинна олія – 3 ст. Л.
  9. вода – 3 л.
  10. помідори – 3 шт.
  11. томатна паста – 2 ст. Л.
  12. лимонний сік – 1 ст.л.
  13. часник – 2-3 зб
  14. лавровий лист – 2 шт.
  15. сіль-за смаком.
  16. перець чорний мелений – за смаком.
  17. перець гострий – за смаком.

Подамо борщ до столу в красивій порцеляновій супниці з ополоником і поруч поставимо стопку глибоких тарілок. Щоб розрахувати потрібну кількість супу до свята, помножте кількість їдців на 300 мл.

2. харчо

Самий наваристий, поживний, густий суп-харчо! з’їж 2-3 ложки – і ти вже ситий! відмінно підходить для закуски і любимо всіма чоловіками, тому що в ньому багато м’яса. Ви точно не помилитеся, якщо приготуєте харчо для закуски до чоловічого свята.

Інгредієнти:

  1. яловичина на кістці – 1 кг.
  2. рис – 5 ст.л.
  3. морква – 1 шт.
  4. цибуля – 2 шт.
  5. помідори – 2 шт.
  6. аджика – 1 ст. Л.
  7. соус ткемалі – 4 ст. Л.
  8. часник – 5 зб.
  9. хмелі-сунелі – 1 ч. Л.
  10. перець чорний мелений – за смаком.
  11. сіль-за смаком.
  12. цукор-за смаком.
  13. кінза – за смаком.
  14. петрушка – за смаком.

Подавати суп зручно відразу порційно в глибоких тарілках або піалах. Покладіть кожному в тарілку з харчо кілька шматочків м’яса – і чоловіки залишаться задоволені.

3. розсольник з грибами

Точно знаю, що розсольник люблять не всі, але це лише тому, що не знають, як його правильно готувати. Але якщо розсольник з грибами зварити, враховуючи всі нюанси приготування, чоловіки будуть наминати його, прицмокуючи.

Інгредієнти:

  1. вода-2 л.
  2. печериці – 400 г.
  3. картопля – 3 шт.
  4. морква – 1 шт.
  5. цибуля – 1 шт.
  6. крупа перлова – 3 ст. Л.
  7. огірки солоні – 3 шт.
  8. розсіл огірковий – 100 мл.
  9. суміш перців – 1 ч. Л.
  10. рослинна олія – 2 ст. Л.
  11. томатна паста – 2 ст. Л.
  12. орегано – за бажанням.
  13. кардамон – за бажанням.
  14. сіль-за смаком.

Розсольник подаємо у великій супниці з поварешкой, і той, хто зуміє оцінити його смак, обов’язково наллє собі добавки.

Випічка

1. Сигари (листкове тісто, бекон, сир)

Всього 3 інгредієнта – і світова закуска готова! приготуємо за кілька хвилин, а чоловіки оцінять особливо. Заздалегідь подбайте, щоб в морозилці було листкове тісто, яке потрібно розморозити і розкачати тонко-тонко, як папір.

Інгредієнти:

  1. тісто листкове – 400 г.
  2. бекон – 200 г.
  3. сир-200 г.

Готуємо сигари у фритюрі або в духовці при 180 градусах 30 хвилин. Викладаємо на красиве блюдо гіркою і подаємо-чим більше, тим краще!

2. Біляші з м’ясом

Біляші з м’ясом зовсім не дієтичне блюдо, але зате дуже смачне, і в свято можна собі дозволити з’їсти біляшик-інший, обсмажений в олії до золотистої скоринки.

Інгредієнти:

  1. м’ясний фарш-1 кг.
  2. цибуля ріпчаста – 2 шт.
  3. сіль – за смаком.
  4. перець-за смаком.
  5. тісто дріжджове-1,2 кг.
  6. рослинна олія – 200 мл.

Подамо біляші гіркою на чорному брутальному блюді. Строго, колоритно і дуже смачно!

3. Пиріг з червоною рибою

Головне, щоб пиріг з рибою не був сухим, адже саме червона риба дуже часто зовсім нежирна. Радимо заздалегідь замаринувати рибу в білому соусі і додати в начинку побільше цибулі і вершкового масла.

Інгредієнти :

  1. тісто дріжджове – 500 г.
  2. філе червоної риби – 500 г.
  3. масло вершкове – 120 г.
  4. цибуля ріпчаста – 2 шт.
  5. яйце – 3 шт.
  6. сіль-за смаком.
  7. перець-за смаком.

Пиріг зручно подати на великому блюді, розрізаним на середні шматочки. До готовогоПирогу обов’язково запропонуйте соус або бульйон.

4. кіш лорен з куркою і грибами

Чудовий французький відкритий пиріг багато чоловіків називають яєчнею в пісочному тісті. Ми не часто готуємо заморські пироги, але якщо все робити строго за рецептом, розумієш, що куховарити їх легко і виходить дуже смачно!

Інгредієнти тесту:

  1. борошно – 350 г.
  2. масло вершкове – 120 г.
  3. вода крижана – 2-3 ст. Л.
  4. яйце куряче – 1 шт.
  5. сіль – за смаком.

Інгредієнти начинки:

  1. філе куряче – 500 г.
  2. печериці – 300 г.
  3. цибуля ріпчаста – 1 шт.
  4. вершки 30 % – 400 мл.
  5. яйце – 2 шт.
  6. сир твердий – 150 г.
  7. сіль – за смаком.
  8. перець-за смаком.

Кіш лорен хороший саме тим, що стає ще смачніше в холодному вигляді. Тому приготуємо його заздалегідь і дістанемо з холодильника перед подачею. А на шматочки разрежем прямо на блюді.

Десерти

1. Печиво зірки

На 23 лютого зоряне печиво буде прямо в тему. У будь-якому господарському магазині купимо формочки у вигляді зірки, одну поменше, іншу побільше. Використовуємо малиновий або абрикосовий джем. Промажем їм вже спечені зірки, скріплюючи нижню частину з верхньої. Посиплемо зірочки цукровою пудрою, адже всі люблять солодше!

Інгредієнти:

  1. сир – 200 г.
  2. масло вершкове – 100 г.
  3. борошно – 200 г.
  4. цукор – 2 ст. Л.
  5. ванілін – 0,25 ч. Л.
  6. сіль – 0,5 ч. Л.
  7. джем-120 мл.

Зірки вийдуть досить тендітні, тому акуратно викладемо їх на тарілку і подамо чоловікам до чаю.

2. Торт лимонний з маком

На довершення святкової трапези завжди приємно з’їсти шматочок ніжного лимонно-макового торта. Легкий вершковий торт з освіжаючими цитрусовими нотками нікого не залишить байдужим.

Інгредієнти:

  1. борошно – 135 г.
  2. яйця – 5 шт.
  3. цукор – 140 г.
  4. ванільний цукор – 10 г.
  5. крохмаль кукурудзяний – 15 г.
  6. мак-30 г.
  7. лимонна цедра – 1-2 ч. Л.
  8. лимонний кучер – 400 мл.
  9. крем-чіз – 400 мл.
  10. просочення – 180 мл.

Повітряний корж просочимо лимонним напоєм, а коржі промажем крем-чізом і кудром. Подамо торт на елегантному блюді до чаю або кави.

3. Ромова баба

Повітряний кекс з алкогольним просоченням, залитий солодкою білосніжною глазур’ю, для чоловіків-ласунів на 23 лютого – саме те! звичайно, зовсім не обов’язково просочувати кексики ромом, можна просто занурити їх в цукровий сироп, але для чоловіків в їх свято, звичайно, краще з ромом.

Інгредієнти:

  1. борошно – 250 г.
  2. рослинна олія – 125 мл.
  3. яйце куряче – 4 шт.
  4. молоко – 50 мл.
  5. дріжджі свіжі – 20 г.
  6. цукор – 30 г.
  7. сіль – 0,5 ч. Л.
  8. ванілін – 0,2 ч. Л.
  9. ром – 100 г.
  10. цукор для просочення-300 г.

В італії ромові баби до самого продажу тримають в ромовому сиропі. Ми ж рясно їх просочимо і укладемо в вазочку на паперовий рушник, щоб скло все зайве.

4. Торт наполеон

Кажуть, знайомий всім з дитинства торт з листкового тіста назвали наполеоном на честь перемоги над французами у війні 1812 року. Тістечко робили трикутної форми, і воно символізувало маршальський капелюх-треуголку, втрачену бонапартом при ватерлоо. Тому знаменитий торт буде дуже навіть до місця в свято захисника вітчизни.

Інгредієнти тесту:

  1. борошно – 700 г.
  2. масло вершкове – 400 г.
  3. яйце – 2 шт.
  4. вода – 150 мл.
  5. коньяк – 3 ст. Л.
  6. оцет – 1 ст. Л.
  7. сіль – 0,25 ч. Л.

Інгредієнти крему:

  1. молоко-450 мл.
  2. цукор – 200 г.
  3. масло вершкове – 50 г.
  4. яйце – 2 шт.
  5. борошно – 2 ст. Л.
  6. ванілін – 0,5 ч. Л.

Щоб розрізати смачний торт наполеон і не пом’яти його, нагрійте ніж в гарячій воді. Нарізайте торт на маленькі шматочки, адже завжди можна взяти 2-й, 3-й, 4-й…

5. Пряник зірка

На 23 лютого дуже хочеться зробити смачний презент одному, але якось не з руки дарувати цілий торт. А ось пряник у вигляді зірки буде дуже навіть в тему і розповість про вашому розташуванні до чоловіка.

Інгредієнти:

  1. цукор – 200 г.
  2. яйце – 2 шт.
  3. масло вершкове – 200 г.
  4. мед – 2 ст. Л.
  5. борошно – 500 г.
  6. розпушувач – 2 ч. Л.
  7. спеції: кориця, імбир, мускатний горіх, гвоздика-2 ч. Л.

З даної кількості інгредієнтів вийде ціле сузір’я. Все залежить від розміру вашої кулінарної формочки. Але не турбуйтеся, пряники такі смачні, що ви із задоволенням з’їсте їх всією сім’єю!

Напої

1. Напій імбирний (імбир, лимон, мед)

На будь-якому святі, коли ми багато їмо і веселимося, завжди хочеться пити. Тому приготуйте цитрусовий, трохи гіркуватий і разом з тим солодкий за рахунок меду напій. В охолодженому вигляді він прекрасно вгамує спрагу.

Інгредієнти:

  1. мед – цукор) – 2 ст. Л.
  2. вода – 2 л.
  3. імбир свіжий-5-10 г.
  4. лимон – 0,5 шт.

Бурштинове питво прекрасно виглядає в прозорих кришталевих келихах.

2. Свіжовичавлений апельсиновий сік

Апельсиновий сік – це класика жанру. Якщо ви хочете, щоб за святковим столом все було на вищому рівні, подбайте про натуральний напій.

Інгредієнти:

  1. апельсини-2 кг.
  2. вода-700 мл.

У чоловіче свято апельсиновий сік ми п’ємо явно не в цілях очищення організму, тому обов’язково розбавимо його чистою охолодженою водою наполовину або навіть більше. Різкість соку піде, а чудовий смак і аромат залишаться.

3. Смузі ще сильніше

Для сильних духом і тілом чоловіків приготуємо вітамінне смузі “ще сильніше”. Виходить густий, насичений, поживний напій, який дуже красиво виглядає в келихах з товстим дном.

Інгредієнти:

  1. банани – 2-3 шт.
  2. ківі-3-4 шт.
  3. вода (яблучний сік) – 300 мл.
  4. мед (цукор) – 1 ст. Л.

Робіть смузі такої густоти, щоб напій легко проходив через трубочку. Повірте, навіть самі брутальні чоловіки люблять пити вигадливі напої з соломинкою.

4. Коктейль 007-мартіні з горілкою і оливками

Коктейль 007 названий так, тому що був найулюбленішим напоєм відомого розвідника джеймса бонда. Попередьте чоловіків, що напій дуже серйозний, і їм не варто зловживати.

Інгредієнти на 1 келих:

  1. вермут сухий – джин) – 25 мл.
  2. горілка – 75 мл.
  3. оливки – 1 шт.
  4. лід-за бажанням.

Фанатами джеймса бонда було підраховано, що протягом всієї кіноепопеї розвідник вживав алкоголь 109 разів. Не раджу уподібнюватися бонду, але якщо випити в свято і в розумних межах, то напій 007 – супер-коктейль!

5. Коктейль викрутка

Коктейль – відмінна випивка! тільки не варто починати з нього свято, інакше він просто не відбудеться, якщо враховувати міцність напою.

Інгредієнти на 2 келихи:

  1. горілка-50 мл
  2. апельсиновий сік – 150 мл
  3. лід – за бажанням.

За рецептом iba викрутка готується в пропорції 1 до 3-м. У чудове свято 23 лютого пропоную змішати все “на око” і випити стоячи за захисників вітчизни!

Висновок

Для святкового столу на 23 лютого ми відібрали найкращі рецепти. Вибирайте на свій смак і готуйте з любов’ю. Щороку в нашій скарбничці рецептів будуть з’являтися нові перевірені страви. Обов’язково заходьте на сайт, читайте рецепти на великдень, на день закоханих, на 8 березня, на масляну, на день народження, новий рік і різдво, діліться вашими ексклюзивними новинками в коментарях.