Кулінарний блогер вікторія петрова поділилася з нами смачним, соковитим і яскравим відеорецептом для сімейного чаювання-мармурового кексу з гарбузом. У цьому десерті гарбуз абсолютно не відчувається, проте саме вона дає фантастичний колір, приємну вологість і соковитість.
Інгредієнти:
гарбузовий шар:
-
Гарбузове пюре-250 г
-
Борошно пшеничне-250 г
-
Цукровий пісок-150 г
-
Масло рослинне – 100 мл.
-
Курячі яйця — 2 шт.
-
Розпушувач — 10 г
-
Ванільний цукор — 10 г
-
Цедра апельсина/лимона дрібна — 2 ст. Л.
-
Сіль харчова — щіпка
шоколадний шар
-
Кефір — 250 г
-
Борошно пшеничне — 200 г
-
Какао — 50 г
-
Цукровий пісок — 150 г
-
Масло рослинне — 100 мл
-
Яйця курячі — 2 шт.
-
Розпушувач — 10 г
-
Ванільний цукор — 10 г
-
Сіль харчова — щіпка
глазур
-
Молочні вершки (33%) — 100 мл
-
Шоколад темний — 100 г
Дивіться детальний рецепт дивовижного гарбузового кексу у новому відео :
шоколадне тісто:
-
Змішайте просіяне борошно, какао, розпушувач, сіль в одній ємності віночком.
-
Збийте курячі яйця з ванільним і класичним цукром, додайте кефір, рослинне масло і ще раз ретельно збийте.
-
З’єднайте отриману масу з сухими інгредієнтами.
-
Змастіть форму вершковим маслом, вилийте тісто, чергуючи шари між собою, проведіть зубочисткою по поверхні майбутнього кексу.
-
Випікайте кекс до готовності (близько 1 години) в розігрітій до 180с духовці.
Катерина піскунова