Кулінарний блогер вікторія петрова поділилася з нами смачним, соковитим і яскравим відеорецептом для сімейного чаювання-мармурового кексу з гарбузом. У цьому десерті гарбуз абсолютно не відчувається, проте саме вона дає фантастичний колір, приємну вологість і соковитість.

Інгредієнти:

гарбузовий шар:

  • Гарбузове пюре-250 г

  • Борошно пшеничне-250 г

  • Цукровий пісок-150 г

  • Масло рослинне – 100 мл.

  • Курячі яйця — 2 шт.

  • Розпушувач — 10 г

  • Ванільний цукор — 10 г

  • Цедра апельсина/лимона дрібна — 2 ст. Л.

  • Сіль харчова — щіпка

шоколадний шар

  • Кефір — 250 г

  • Борошно пшеничне — 200 г

  • Какао — 50 г

  • Цукровий пісок — 150 г

  • Масло рослинне — 100 мл

  • Яйця курячі — 2 шт.

  • Розпушувач — 10 г

  • Ванільний цукор — 10 г

  • Сіль харчова — щіпка

глазур

  • Молочні вершки (33%) — 100 мл

  • Шоколад темний — 100 г

Дивіться детальний рецепт дивовижного гарбузового кексу у новому відео :

шоколадне тісто:

  1. Змішайте просіяне борошно, какао, розпушувач, сіль в одній ємності віночком.

  2. Збийте курячі яйця з ванільним і класичним цукром, додайте кефір, рослинне масло і ще раз ретельно збийте.

  3. З’єднайте отриману масу з сухими інгредієнтами.

  4. Змастіть форму вершковим маслом, вилийте тісто, чергуючи шари між собою, проведіть зубочисткою по поверхні майбутнього кексу.

  5. Випікайте кекс до готовності (близько 1 години) в розігрітій до 180с духовці.

Катерина піскунова