соковита, неймовірно ніжна, ароматна буженина з індички, запечена в духовці, досить просто готується в домашніх умовах. Освоївши рецепти, ви будете зарозуміло поглядати на запропонований аналог в магазині. Кому як не вам знати, що в складі немає ніяких шкідливих добавок, що буженина смачна настільки, що буквально тане в роті. І перед гостями не соромно похвалитися своїм кулінарним талантів, поставивши холодну закуску на святковий стіл.
Приготування не займе багато праці, оскільки маринуватися і запікатися індичка буде без вашої участі. Знадобиться чисте філе, яке можна взяти від грудки, стегна, гомілки. Будь-яких обмежень в приправах немає-використовуйте, виходячи з ваших уподобань. Вітаються пряні трави, він багато в чому визначать смак і аромат страви.
Буженина з індички в духовці – простий рецепт в рукаві
Під час запікання в домашніх умовах використовується ресторанна технологія сувід, завдяки якій м’ясо стане дуже соковитим.
Візьміть:
- філе індички-1 кг.
- приправи (уцхо-сунелі, куркума, шафран, шавлія) – всього ½ великої ложки.
- сіль – ½ великої ложки.
- чорний перець – ¼ великої ложки.
- оливки (або каперси) – 50 гр.
Покроковий рецепт:
Обполосніть філе, промокніть паперовою серветкою.
Зробіть поперечні надрізи ножем по всій поверхні, тоді м’ясо швидше промаринуется. Решітка робиться з одного боку.
Зробіть суміш для маринаду. Змішайте в мисці сіль, все, перераховані в складі рецепта, приправи. За бажанням, будь-яку з них допустимо виключити.
Посипте заготовку сумішшю приправ в обох сторін, гарненько втирайте в філе.
Розкидайте по поверхні оливки або каперси (можна і те, і інше), трохи примніть їх руками.
Скрутіть м’ясо рулетом гратами всередину.
Перекладіть рулет в рукав для запікання, надійно закріпіть краю. Постарайтеся закласти м’ясо так, щоб всередині не залишилося повітря.
Увімкніть духову шафу на 90 о с. Налийте на нижній деко духовки приблизно 1,5 літра окропу. Встановіть температурний режим 80 о с. Покладіть заготовку на середню решітку. Час запікання буженини з індички приблизно 1.5 години (без конвекції).
А це результат ваших турбот. Смачного.
Домашня буженина з стегна індички у фользі
Гірчиця – відмінний маринад для будь-якого м’яса, в тому числі і індички. Закуска вийде соковитою, ніжною. Набір приправ стане в нагоді, якщо ви вирішите зробити курячу пасту .
Беремо:
- грудка індички – 1 кг.
- вода-2 літри.
- сіль-4 столові ложки.
- гірчиця-чайна ложка.
- сушений часник – ½ чайної ложки.
- базилік, солодка паприка, орегано – по 2 чайні ложки.
- чорний перець, коріандр – по чайній ложці.
- червоний гострий чилі – ¼ чайної ложечки.
- рослинна олія-2-3 столові ложки.
Технологія приготування:
- розведіть у воді сіль, опустіть філе. Вимочуйте 2 години, після обов’язково промийте і промокніть серветками.
- з’єднайте в невеликій ємності всі сухі приправи, розмішайте.
- додайте готову гірчицю, масло. Перемішайте суміш.
- втирайте маринад в м’ясо з усіх боків. Сховайте хоча б на пару годин в холодильник, щоб м’ясо просочилося. Чим довше потримайте, тим смачніше вийде буженина.
- перекладіть заготовку в форму, накрийте листом фольги. Закріпіть краю, щоб не потрапляло повітря.
- розігрійте духовку до 250 о с.поставте форму з заготівлею на середній рівень.
- через 25-30 хвилин дістаньте форму, акуратно розгорніть фольгу. Поверніть блюдо назад, в духовку.
- коли на поверхні буженини з’явиться красива скоринка, вимкніть піч, але дверцята не відкривайте.
- залиште м’ясо в духовці, поки воно не охолоне. Завдяки даній технології буженина вийде готовою, але не сухою.
Дуже смачна буженина в гірчичному маринаді
Вдалий приклад запікання м’яса індички в духовці. На приготування беріть філе гомілки, стегна або грудки птиці.
Візьміть:
- філе індички – 1,2 кг.
- часник-3 часточки.
- соєвий соус-столова ложка.
- гірчиця, готова-стільки ж.
- сіль-4 столові ложки.
- вода-1 літр.
- солодка паприка – 2 маленькі ложки.
- червоний чилі пластівці-маленька ложка.
- зерна коріандру – ½ маленької ложки.
- чорний перець-стільки ж.
- прованські трави-маленька ложка.
- соняшникова олія-2 великі ложки.
Покроковий рецепт:
Розчиніть в літрі води заявлене в рецепті кількість солі.
Занурте м’ясо в розсіл, потримайте протягом 2 годин.
Потім дістаньте і добре промийте, щоб змити сіль.
Змішайте в мисці паприку, коріандр. Чорний перець, прованські травички, пластівці червоного чилі.
Влийте масло, соєвий соус, покладіть гірчицю, ретельно розітріть маринад.
Натріть шматок індички маринадом з усіх боків. Приберіть на полицю холодильника рівно на добу.
Підстеліть на дно форми лист фольги, зробіть бортики. Покладіть філе.
Запікайте при 180 о с, встановивши таймер на 30 хвилин.
Після вимкніть піч, але буженину поки не виймайте, залиште при закритих дверцятах ще на годину.
Соковита буженина з філе гомілки індички
Трохи змінивши букет приправ в маринаді, ви отримаєте буженину з зовсім іншим смаком.
Беремо:
- філе індички-1,3 кг.
- вода-1,5 літра.
- сіль-2 ложки.
- лимонний сік – 2 великі ложки.
- цукровий пісок-велика ложка.
- насіння коріандру-чайна ложка.
- аніс-1 зірочка.
Для маринаду:
- соєвий соус-велика ложка.
- соняшникова олія-3 великі ложки.
- паприка, сушений часник – по чайній ложці.
- чебрець, майоран – по ½ чайної ложки.
- пластівці червоного чилі – ¼ чайної ложки.
- мелений перець-щіпка.
Як приготувати:
- підготуйте сольовий розчин. Для цього закиньте в воду сіль з цукром. Влийте сік лимона.
- роздушіть пальчиками зірочку анісу, насіння коріандру, покладіть в миску.
- відправте в розчин філе, залиште на годину вимочуватися.
- обполосніть м’ясо, перекладіть в миску.
- зробіть маринад з прянощів і трав, зазначених в рецепті. Додайте соєвий соус, масло.
- натріть індичку з усіх боків, прикрийте харчовою плівкою. Маринуйте протягом години.
- прогрійте духовку до 250 о с.поставте мариноване м’ясо, готуйте 18-20 хвилин.
- вимкніть духову шафу. Не відкриваючи дверцята печі, залиште блюдо до повного охолодження.
Мультиварка впорається з приготуванням страви не гірше духовки. Дивіться авторський рецепт, повторюйте дії. Нехай на вашому столі буде найсмачніша домашня буженина з індички.