Доктор Девід Кларк (Bovina Mountain Consulting LLC, Bovina, NY, USA) зробив висновок, що вживання молока і йогурту під час вагітності може сприяти збільшенню маси тіла дитини при народженні.

Щорічно в світі народжується більше 20 мільйонів дітей з масою тіла менше 2,5 кг

Маловесные діти часто слабкіше однолітків і відстають від них у зростанні. Дівчатка, вага яких при народженні була менше 2,5 кг, з високою ймовірністю в дорослому віці також залишаються невеликого зростання і мають слабке здоров’я. Коли вони стають матерями, порочне коло замикається: жінки маленького зросту зі слабким здоров’ям народжують маловагих дітей.

Огляд доктора Кларка показує позитивну зв’язок між споживанням майбутніми мамами молочних продуктів і масою тіла немовляти при народженні. Девід припускає, що головну роль у цьому процесі відіграє сироватковий білок, що міститься в молочних продуктах. Справді, в кількох проаналізованих ним дослідженнях виявлена позитивна зв’язок між масою тіла дитини при народженні і вживанням майбутньою мамою молока і йогурту. При вживанні сиру, однак, такого зв’язку виявлено не було.

Дослідження триває, і надалі планується знайти більше доказів того, що вживання молочних продуктів під час вагітності позитивно позначається на вазі новонародженого.

Джерело: Clarck D C. Food Nutr Bull March 2016 vol. 37 no. 1 suppl S22 S28. doi:10.1177/0379572116629242

Посилання по темі:

Дефіцит магнію під час вагітності