Якщо ви любите чізкейки, ви напевно вмієте їх готувати! Якщо не вмієте, саме час навчитися або відкласти експеримент до найближчих новорічних свят — напевно знайдеться деньок, коли вам захочеться поекспериментувати на кухні. Пропонуємо поєднання, яке навряд чи відразу приходить на думку при згадці цього запаморочливого десерту: сир і гарбуз. Про користь останньої складно сперечатися, про її застосування у випічці — теж. Але це коштує того, щоб витратити трохи часу. Приголомшливий рецепт фудблогера і кулінара Вікторії Мельникової.
Інгредієнти (квадрат 18×18 см або коло 20 см):
Основа:
вершкове масло – 50 гр
коричневий цукор – 35 гр
яйця – 1 шт
борошно – 80 гр
карамель – 45 гр
вершки – 10 гр
розпушувач – 2 гр
яблука – 1 шт.
сіль – щіпка
Сирний шар:
маскарпоне – 250 гр
сир (9%) – 200 гр
цукор – 95 гр
гарбузове пюре – 300 гр*
яйця – 2 шт.
вершки – 80 гр
* Щоб приготувати гарбузове пюре, потрібно просто зварити або запекти шматочки гарбуза до м’якості, потім пюрировать в блендері.
Процес приготування:
Основа:
1. Духовку розігріти до 180 градусів, деко застелити папером для випічки.
2. Вершкове масло кімнатної температури збити з цукром (можна замінити звичайним) 2-3 хвилини. Додати яйце і ще раз збити. Потім карамель.
3. Борошно просіяти разом з розпушувачем і сіллю. Додати в основну масу, але збивати вже на мінімальній швидкості. В кінці влити вершки.
4. Яблуко (бажано зелене, кисле) почистити і порізати на кубики зі стороною 0,5 див.
5. Тісто вилити на деко і розрівняти лопаткою до товщини 0,5 см. Зверху щедро посипати яблуком. Запікати приблизно 10-15 хвилин до золотистого кольору і смачного карамельно-яблучного аромату. Вийняти, остудити і обрізати під форму, в якій плануєте випікати чізкейк. Основу укласти у форму, змащену вершковим маслом.
Сирний шар:
1. Духовку розігріти до 110-130 градусів.
2. Сир протерти через сито або збити в блендері до однорідності. Змішати з маскарпоне і цукром. По одному додати яйця, а потім підмішати гарбузове пюре. В самому кінці влити вершки.
2. Вилити сирну начинку на основу і запікати 90-120 хвилин. Центр чізкейку повинен злегка тремтіти. Охолодити у вимкненій духовці і покласти в холодильник на 6 годин. Вийняти з форми і подавати з гарбузовим насінням і солоної карамеллю.
Автор фото: maridol777

Репетиція свят: готуємо чорничний чізкейк










![[:uk-ua]Мені було лише 7 років, коли я почала терапію. Ось чому це було найкраще, що мої батьки коли-небудь робили для мене.[:ru-ru]Мне было всего 7, когда я начал терапию. Вот почему это было лучшее, что мои родители когда-либо делали для меня.[:pl]Miałem zaledwie 7 lat, kiedy zacząłem terapię. Dlatego była to najlepsza rzecz, jaką moi rodzice dla mnie zrobili.[:]](https://crazytrend.com.ua/wp-content/uploads/2025/11/a7e51442-c39e-4815-9bd9-ff6e4b9af5f3-324x160.jpg)