Запасливі господині не втомлюються робити домашні заготовки на зиму з сезонних овочів і фруктів. Вересень — самий жаркий сезон на кухні, саме час варити варення з груш і яблук, маринувати помідори і закривати апетитні закуски. Актриса Яна Поплавська не стала винятком і теж займається консервуванням. Днями вона розповіла, що приготувала 10 літрів аджики, не забувши поділитися фірмовим рецептом.

Яна Поплавская поделилась фирменным рецептом аджики

Як виявилося, зірки також можуть зварити суп, посмажити картоплю і навіть випекти пиріг. А деякі з селебріті навіть власноруч займаються консервацією, щоб взимку насолоджуватися домашніми огірками, помідорами або джемом. Наприклад, загальна улюблениця, актриса Яна Попалавская ще в серпні хвалилася баночками абрикосового варення і маринованих помідорів. До речі, зірка своїх рецептів не приховує і на прохання передплатників її Instagram-аккаунта розповідає про тонкощі приготування маринаду.

Яна Поплавская поделилась фирменным рецептом аджики

Днями Яна опублікувала відео великій каструлі з ароматним соусом. За кадром зірка пояснила, що приготувала після роботи 10 літрів аджики, яку її гості й родина називають просто “закусь”, так як вона годиться навіть для того, щоб їсти її просто так з банки. Поплавська розповіла про тонкощі приготування фірмової заготовки.

Рецепт:
Беремо 5 кг помідорів, 1 кг солодкого перцю, 1 кг моркви, 1 кг антонівки. Пропустити все це через м’ясорубку і варити 2,5 години (з моменту закипання!) Потім додати 500 г рослинного масла, 300 г оцту (9%), 500 г цукру. Варити ще 45 хвилин. Потім додати 400 г часнику, пропущеного через м’ясорубку, 6-8 стручків пекучого перцю (розмір має значення) + 3 столові ложки солі. Варити 15 хвилин.

Яна Поплавская поделилась фирменным рецептом аджики

Передплатники Поплавської подякували за її відео і подробиці приготування, а дехто зізнався, що теж користується саме таким рецептом аджики (з невеликими модифікаціями), і закуска виходить дуже смачною і підходить до всіх страв.