азу, рецепт якого поповнить сімейну книгу будь господині, яка прагне різноманітно і смачно нагодувати домочадців. Це дивовижне блюдо — відмінний варіант ситного обіду або вечері. Ідеальне поєднання м’яса і овочів доведеться по смаку дітям і дорослим.

Азу: рецепт

Рецепти страв національних кухонь-унікальна можливість не тільки урізноманітнити буденне меню, а й познайомитися з культурними традиціями інших народів.

Азу по-татарськи відноситься до категорії тих апетитних і смачних страв, які не відрізняються екзотичністю, оскільки приготовлені зі знайомих продуктів, але за особливою технологією.

Тому, вибравши його як варіант основного блюда, будьте впевнені в тому, що воно сподобається всім домочадцям. Пропонуємо класичний варіант цієї страви.

Щоб приготувати азу на 8 порцій, знадобиться:

  • яловичина-800 г;
  • картопля — 8 шт.;
  • морква і цибуля — по 2 шт.;
  • солоні огірки — 3 шт.;
  • томати — 4 шт.

Для підливи візьміть:

  • м’ясний бульйон – 400 мл;
  • топлене масло — 250 г.

Приправи (сіль, перець, базилік, орегано та ін.) використовуйте за смаком.

читайте також: як приготувати лагман по-уйгурськи?

Як приготувати азу по-татарськи

Якщо не знаєте, як приготувати класичне азу, то ось технологія, розписана покроково. Дотримуючись її, отримаєте дивовижне за смаковими якостями блюдо:

  • промийте м’ясо під проточною водою і поріжте на довгасті шматки товщиною 1,5–2 см.

  • наріжте моркву і огірки невеликими кубиками, цибулю — півкільцями, картопля — великими шматочками, томати обдайте окропом, зніміть шкірку і поріжте кубиками.
  • у казан вилийте ½ топленого масла і обсмажте в ньому м’ясо так, щоб з’явилася скоринка, але сік не виділився. Вийміть його шумівкою і викладіть на тарілку.
  • посмажте в олії цибулю.
  • викладіть в казан обсмажене м’ясо.

  • додайте моркву і помідори. Перемішайте все, додайте спеції.
  • томіть м’ясо з овочами на невеликому вогні 10-15 хвилин. Не закривайте кришкою, щоб пішла зайва рідина.
  • додайте в казан 2/3 м’ясного бульйону і закрийте його кришкою. Готуйте ще 15 хвилин.
  • протушкувати 2-3 хвилини в м’ясному бульйоні солоні огірки.

  • обсмажте в топленому маслі порізану на шматочки картоплю.
  • додайте огірки та картоплю до м’яса та овочів. Готуйте під кришкою 10-15 хвилин.

По завершенні приготування викладіть страву на велике блюдо, присипте дрібно рубаним часником і зеленню.

Азу по-татарськи — смачне і поживне блюдо, яким легко нагодувати велику сім’ю і гостей. Воно відмінно засвоюється і надовго дарує відчуття ситості.

читайте також : дієтичні страви з яловичини в духовці