азу, рецепт якого поповнить сімейну книгу будь господині, яка прагне різноманітно і смачно нагодувати домочадців. Це дивовижне блюдо — відмінний варіант ситного обіду або вечері. Ідеальне поєднання м’яса і овочів доведеться по смаку дітям і дорослим.
Азу: рецепт
Рецепти страв національних кухонь-унікальна можливість не тільки урізноманітнити буденне меню, а й познайомитися з культурними традиціями інших народів.
Азу по-татарськи відноситься до категорії тих апетитних і смачних страв, які не відрізняються екзотичністю, оскільки приготовлені зі знайомих продуктів, але за особливою технологією.
Тому, вибравши його як варіант основного блюда, будьте впевнені в тому, що воно сподобається всім домочадцям. Пропонуємо класичний варіант цієї страви.
Щоб приготувати азу на 8 порцій, знадобиться:
- яловичина-800 г;
- картопля — 8 шт.;
- морква і цибуля — по 2 шт.;
- солоні огірки — 3 шт.;
- томати — 4 шт.
Для підливи візьміть:
- м’ясний бульйон – 400 мл;
- топлене масло — 250 г.
Приправи (сіль, перець, базилік, орегано та ін.) використовуйте за смаком.
читайте також: як приготувати лагман по-уйгурськи?
Як приготувати азу по-татарськи
Якщо не знаєте, як приготувати класичне азу, то ось технологія, розписана покроково. Дотримуючись її, отримаєте дивовижне за смаковими якостями блюдо:
- промийте м’ясо під проточною водою і поріжте на довгасті шматки товщиною 1,5–2 см.
- наріжте моркву і огірки невеликими кубиками, цибулю — півкільцями, картопля — великими шматочками, томати обдайте окропом, зніміть шкірку і поріжте кубиками.
- у казан вилийте ½ топленого масла і обсмажте в ньому м’ясо так, щоб з’явилася скоринка, але сік не виділився. Вийміть його шумівкою і викладіть на тарілку.
- посмажте в олії цибулю.
- викладіть в казан обсмажене м’ясо.
- додайте моркву і помідори. Перемішайте все, додайте спеції.
- томіть м’ясо з овочами на невеликому вогні 10-15 хвилин. Не закривайте кришкою, щоб пішла зайва рідина.
- додайте в казан 2/3 м’ясного бульйону і закрийте його кришкою. Готуйте ще 15 хвилин.
- протушкувати 2-3 хвилини в м’ясному бульйоні солоні огірки.
- обсмажте в топленому маслі порізану на шматочки картоплю.
- додайте огірки та картоплю до м’яса та овочів. Готуйте під кришкою 10-15 хвилин.
По завершенні приготування викладіть страву на велике блюдо, присипте дрібно рубаним часником і зеленню.
Азу по-татарськи — смачне і поживне блюдо, яким легко нагодувати велику сім’ю і гостей. Воно відмінно засвоюється і надовго дарує відчуття ситості.
читайте також : дієтичні страви з яловичини в духовці