Ароматний, солодкуватий, пряний рис підійде в якості смачного вечері для сім’ї, яка дотримується Великий піст-2015, але любить різноманітність на столі. Приємного апетиту!
Інгредієнти:
– 3 горошини чорного перцю
– 3 гвоздики
– 1,5 ст. л. кунжуту
– паличка кориці
– 1 ст. рису
– 3 ст. л. кокосової стружки
– 2 ст. л. оливкової або кокосового масла
– 2 ст. л. родзинок
– 100 г моркви
Рецепт приготування:
1. Розжарити масло, обсмажити в ньому спеції, кунжут і кокосову стружку до моменту, коли кокосова стружка почне рожевіти і підсмажуватися.
2. Всипати рис, перемішати і дати йому просочитися маслом, зерна стануть прозорими.
3. Додати родзинки, морква, посолити, залити окропом – 2 ст. і готувати під кришкою на слабкому вогні 20 -25 хв.
4. Вимкнути вогонь і дати рису постояти під кришкою 5 хвилин.
Перед подачею розпушити рис вилкою.
Автор рецепта olga_krav4enko
Посилання по темі:
Плов з ягодами годжі – недільний обід від Альони Долецької