Яблучний сезон в самому розпалі, і якщо ви хочете спробувати щось новеньке, крім звичної шарлотки, пропонуємо вам витратити трохи часу і спекти традиційний німецький торт Апфельмусс (apfelmus по-німецьки — яблучне пюре). Цей повітряний торт з ніжним кремом і практично невагомими коржами напевно припаде до смаку всім членам сім’ї і міцно завоює місце у вашому серці і меню.

Інгредієнти:

Для пюре:
700-800 г яблук

Для коржів:
100 г борошна
100 г крохмалю
180 г цукру
180 г вершкового масла
4 яйця
10 г розпушувача
Щіпка солі

Для крему:
500 г вершків 33%
100 г цукрової пудри
400 г яблучного пюре

На замену шарлотке: нежнейший торт Апфельмусс, от которого все будут в восторге

Процес приготування:
1. Для пюре яблука помити, порізати на четвертинки, видалити кісточки, викласти на деко і запікати 30-35 хв при температурі 200 градусів. Яблука повинні стати м’якими. Пробити яблука зі шкіркою заглибним блендером, при необхідності протерти через сито. Пюре прибрати в холодильник до використання.
2. Для коржів вершкове масло розтопити і остудити. Борошно, крохмаль, сіль, розпушувач з’єднати. Яйця збити з цукром до пишності, продовжуючи збивати, ввести вершкове масло порціями. Вмішати борошняну суміш поступово на невеликій швидкості міксера.
3. На пергаменті намалювати кола діаметром 20-22 див. Тісто зважити і розділити на 6 частин. Викласти частину тіста на коло, намальоване на пергаменті, розподілити по колу і випікати при темп.200 град до рум’янцю (близько 7 хвилин). Після випічки корж зняти з паперу і остудити на решітці. Таким чином спекти всі 6 коржів.
4. Для крему збити холодні вершки з цукровою пудрою. Зважити. На кожен корж йде приблизно 100 г вершків і 80 г яблучного пюре. Змішати порцію вершків з пюре лопаткою і розподілити на коржі. Крем не тече за рахунок пюре, добре розподіляється. Збираємо в кільці. Останню порцію вершків (без пюре) залишаємо для вирівнювання. Торт у кільці ставимо в холод під гніт на 2 години (можна більше). Потім знімемо кільце і вирівнюємо торт рештою вершками. Бока оформити мигдалевими пелюстками або подрібненими горіхами і прибрати торт в холод на ніч.
Торт стане неймовірно ніжним, просоченим і стабільним.

На замену шарлотке: нежнейший торт Апфельмусс, от которого все будут в восторге

Приємного апетиту!

Просто і смачно! Рецепт грушево-яблучного пирога з сирним сиром