Дуже скоро кожен будинок наповниться ароматами їли, салату олів’є та пряної випічки — країна зустрічатиме Новий рік! Варіантів святкового меню, звичайно, багато, але навряд чи господині мріють провести біля плити весь день. Щоб залишити час для відпочинку та турботи про себе, візьміть на озброєння рецепт фуд-блогера Раїси Алибековой. Вона пропонує приготувати соковиту, апетитну яловичину з картоплею. Головне, замаринувати м’ясо заздалегідь, а сам процес не зажадає від вас знань кулінарії на вищому рівні.

Інгредієнти:
Яловичина (вирізка) – 1 кг

Маринад:
Гірчиця – 1,5 ч. л.
Гірчиця зерниста – 2 ч. л.
Рослинна олія – 4 ст. л.
Чорний перець – щіпка
Паприка – 1,5 ч. л.
Сіль – 1 ч. л.
Мед – 1 ч. л.
Часник – 2 зубчик

Для гарніру:
Картопля – 1 кг
Оливкова олія – 3 ст. л.
Сіль – 1/2 ч. л;
Приправи – за смаком

Новогоднее меню: сочная говядина с картофелем от Раисы Алибековой

Процес приготування:
1. У шматку м’яса зробити надрізи через 1,5 – 2 див.
2. До 4 столових ложок рослинного масла додати сіль, паприку, чорний перець, зернисту і звичайну гірчицю, мед. Натерти часник і добре все змішати.
3. М’ясо намазувати маринадом.
4. Приготувати рукав для запікання, з одного боку його перев’язати, покласти м’ясо в рукав, зав’язати іншу сторону, укласти у форму і залишити у холодильнику на 6-12 годин, можна на добу.
5. У очищеного картоплі з одного боку зрізати підстави, а на іншій стороні зробити надрізи, як на відео. Ставимо картоплю в форму для запікання.
6. До оливковій олії додати сіль і улюблені спеції для картоплі.
7. У надрізи кожної картоплини налити трохи отриманої суміші.
8. Рукав для запікання розмістити форму і перев’язати з обох сторін.
9. У розігріту до 200 градусів духовку відправити форму з картоплею і форму з яловичиною запікати на годину.
10. По готовності дати охолонути і перекласти м’ясо і картоплю на блюдо. Прикрасити зеленню!

Новогоднее меню: сочная говядина с картофелем от Раисы Алибековой

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Раїса Алібекова ЖИТТЯ І ЇЖА (@raisa_foodblogger) 12 Гру 2018 в 5:42 PST

Гарячий Новий рік: основні страви на будь-який смак