Початок року частенько дається нелегко, адже після новорічних свят треба ще деякий час прийти в себе. А це і зміни в харчуванні, і повернення до звичного графіку тренувань, так і роботи менше не стало. Підзарядити мозок і додати сил допоможе випічка з неабиякою порцією горіхів за рецептом фудблогера з Казані Інни Щербакової. Головне, не переборщити з порцією, так як кожен шматочок досить калорійний.

Інгредієнти (на форму 22 см):

Для тіста:
90 гр пшеничного борошна
80 гр житнього борошна
1 ст. л. цукру
1/4 ч. л. солі
150 г охолодженого вершкового масла
3-4 ст. л. крижаної води

Начинка:
380 гр суміші горіхів (фундук, мигдаль, волоський)
80 гр вершкового масла
70 гр коричневого цукру
90 гр меду
2 ст. л. ложки вершків 33% жирності
1/4 ч. л. солі

Подзарядка для мозга: готовим дома ореховый тарт

Процес приготування:
1. Приготувати тісто. Змішати обидва види борошна, цукор і сіль. Додати масло і перетерти в крихту. Влити воду і швидко замісити тісто. Прибрати в холодильник мінімум на 1 годину.
2. На присипаному борошном столі розкачати тісто товщиною 3 мм, перенести у форму, підрізати краю і прибрати в морозилку. Із залишків тіста вирізати зірочки і також прибрати в морозилку.
3. Тим часом приготувати начинку. Горіхи підсушити в духовці при 160 градусах 15 хвилин, остудити і крупно порубати. Змішати в каструлі масло, цукор, мед, вершки і сіль. Помішуючи, довести до кипіння, додати горіхи і зняти з вогню. Остудити до теплого.
4. Викласти начинку на заморожену заготовку. Прикрасити зірочками. Випікати при 175 градусах 25-30 хвилин, поки начинка не почне пузиритися. Вийняти з духовки, дати повністю охолонути.

Подзарядка для мозга: готовим дома ореховый тарт

Райська осінь: рецепти страв з яблуками від Інни Щербакової