Якщо відразу не спадає на думку щось швидке, але по-осінньому пікантне, то вам ідеально підійде маринована капуста. За рецептом нашого кулінарного експерта капуста вийде хрусткою і соковитою: її можна сміливо додавати в вінегрет, а можна використовувати як повноцінне доповнення до основної страви.

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна-1 кг;

  • Морква – 1 шт.;

  • Буряк-2-3 шт.;

  • Часник – 2-3 головки.

Для маринаду:

  • Вода-500 мл.;

  • Цукор-1 ст. Л.;

  • Сіль — 1 ст. Л.;

  • Лавровий лист – 2-3 шт.;

  • Запашний чорний перець-щіпку;

  • Оцет (столовий 9%) — 2 ст. Л.

Дивіться поетапний рецепт в відео від кулінарного експерта:

Спосіб приготування:

  1. Нарізати білокачанну капусту кубиками, моркву натерти на крупній або корейській тертці, буряк нарізати тонкими часточками, зубчики часнику роздрібнити на дрібні частини.

  2. Засипати дно банки або ємності для приготування закуски кубиками капусти, зверху розмістити шар з моркви, далі покласти часточки буряка, після чого додати часник.

  3. Повторити цю послідовність кілька разів, поки ємність не буде заповнена цілком.

  4. Для приготування маринаду поставте каструлю з водою на вогонь і додайте в неї столову ложку цукру, столову ложку солі, пару-трійку лаврового листя, щіпку запашного чорного перцю, яблучний оцет (дві столові ложки). Всі інгредієнти ретельно перемішайте і доведіть рідину до кипіння.

  5. Після того, як маринад буде готовий, заливаємо отриманим розчином овочеву суміш в банку. Рідина повинна доходити до країв ємності і покривати овочі.

  6. Закупорюємо банку, трохи перевертаємо її, рівномірно заповнюючи банку майбутньої маринованою капустою.

  7. Після того, як закуска в ємності охолоне, ставимо її в холодильник на пару діб.

  8. За підсумком капуста повинна придбати приємний рожево-фіолетовий відтінок.

Будьте впевнені, ця хрустка закуска припаде до смаку членам сім’ї. Порадуйте себе і своїх близьких соковитим і пікантним блюдом.

Woman.ru