Якщо відразу не спадає на думку щось швидке, але по-осінньому пікантне, то вам ідеально підійде маринована капуста. За рецептом нашого кулінарного експерта капуста вийде хрусткою і соковитою: її можна сміливо додавати в вінегрет, а можна використовувати як повноцінне доповнення до основної страви.
Інгредієнти:
-
Капуста білокачанна-1 кг;
-
Морква – 1 шт.;
-
Буряк-2-3 шт.;
-
Часник – 2-3 головки.
Для маринаду:
-
Вода-500 мл.;
-
Цукор-1 ст. Л.;
-
Сіль — 1 ст. Л.;
-
Лавровий лист – 2-3 шт.;
-
Запашний чорний перець-щіпку;
-
Оцет (столовий 9%) — 2 ст. Л.
Дивіться поетапний рецепт в відео від кулінарного експерта:
Спосіб приготування:
-
Нарізати білокачанну капусту кубиками, моркву натерти на крупній або корейській тертці, буряк нарізати тонкими часточками, зубчики часнику роздрібнити на дрібні частини.
-
Засипати дно банки або ємності для приготування закуски кубиками капусти, зверху розмістити шар з моркви, далі покласти часточки буряка, після чого додати часник.
-
Повторити цю послідовність кілька разів, поки ємність не буде заповнена цілком.
-
Для приготування маринаду поставте каструлю з водою на вогонь і додайте в неї столову ложку цукру, столову ложку солі, пару-трійку лаврового листя, щіпку запашного чорного перцю, яблучний оцет (дві столові ложки). Всі інгредієнти ретельно перемішайте і доведіть рідину до кипіння.
-
Після того, як маринад буде готовий, заливаємо отриманим розчином овочеву суміш в банку. Рідина повинна доходити до країв ємності і покривати овочі.
-
Закупорюємо банку, трохи перевертаємо її, рівномірно заповнюючи банку майбутньої маринованою капустою.
-
Після того, як закуска в ємності охолоне, ставимо її в холодильник на пару діб.
-
За підсумком капуста повинна придбати приємний рожево-фіолетовий відтінок.
Будьте впевнені, ця хрустка закуска припаде до смаку членам сім’ї. Порадуйте себе і своїх близьких соковитим і пікантним блюдом.
Woman.ru