Дуже смачний торт Чорний ліс

Інгредієнти:

Безе:
Білки – 4 шт.
Цукрова пудра – 220 г
Крохмаль – 2 чайних ложки
Оцет – 1 чайна ложка
Вишнева горілка – 1 чайна ложка

Начинка:
Вишнева горілка – 2 столових ложки
Консервовані вишні у власному соку – 500 г
Нежирний сирний сир (типу Кварк) – 400 г
Цукор – 2 столових ложки
Вершки для збивання – 250 г
Тертий шоколад – 50 г

Приготування:

Начинка:
Злийте сік з вишень, залишивши близько 2 столових ложок. Замочіть вишні в мисці в соку (2 столових ложки) і вишневої горілки (1 столова ложка) поки сушитися безе. Змішайте сирний сир, цукор, столову ложку горілки. Збийте вершки до стійких піків. Акуратно введіть вершки в сирну масу. Коли безе готовий, викладіть сирну начинку, а зверху – вишні соку. Подавайте.

Безе.
Духовку нагрійте до 175 градусів. Намалюйте олівцем коло діаметром 20 см на папері для випічки і покладіть на деко. Щоб зробити безе, збийте білки міксером. Поступово всипте цукор. Продовжуйте збивати до стійких піків. Переконайтеся, що цукор повністю розчинився. Акуратно введіть крохмаль, оцет і вишневу горілку в безе і перемішайте. Викладіть безе на папір для випічки і вирівняйте лопаткою крем по формі, щоб він містився в намальований попередньо коло. Зробіть поглиблення для приготованої начинки. Зменшіть температуру в духовці до 100 градусів і випікайте близько 1,5 годин до сухого хрусткого стану. Вимкніть духовку, відкрийте дверцята і сушіть ще 4-5 годин, поки духовка повністю не охолоне. Не діставайте безе з духовки, поки вона ще тепла. Інакше безе може сісти і зламатися. Перекладіть безе на блюдо для торта і викладіть в центр начинку.

Посилання по темі:

Форум “Рецепти”