Суниця – ароматна, смачна і корисна літня ягода. Якщо ви хочете запастися нею на зиму, приготуйте просте повидло, яке порадує вас довгими зимовими вечорами.

Щоб приготувати повидло з суниці, вам знадобиться:

суниця – 680 гр.
цукрова пудра – 150 гр.
свіжовичавлений сік лимона – 1, 5 ст. л.
агар-агар – 1 ст. л.
ваніль – 1 стручок

Як приготувати повидло з суниці:

1. Суницю ретельно промиваємо, видаляємо плодоніжки й нарізаємо середніми шматочками.

2. У велику емальовану миску або каструлю кладемо підготовлену суницю, додаємо цукрову пудру і стручок ванілі (без насіння). Накриваємо кришкою і ставимо на вогонь. Доводимо масу до кипіння, перемішуючи і знімаючи утворилася пінку.

3. Варимо суничну масу не більше 10 хвилин від моменту закипання. За дві хвилини до закінчення варіння додаємо агар-агар і сік лимона, добре перемішуємо. Потім кладемо насіння стручки ванілі і знову перемішуємо.

4. Варення розкладаємо по чистим сухим банкам і герметично укупориваем металевими кришками. Зберігати можна в холодильнику протягом 1-2 тижнів, а можна – в морозильній камері протягом 1 року.