Качку необхідно замаринувати на ніч, тоді на наступний день вам знадобиться всього 15 хвилин, щоб розкласти по тарілках справжній делікатес — м’яке, ніжне качине м’ясо з рожевим відтінком і божевільним ароматом меду, чебрецю і анісу. Кисло-солодкий журавлинний соус, ідеально підкреслює смак качиного м’яса, можна приготувати заздалегідь, на неї ви витратите не більше 20 хвилин.

Запечені качині грудки

Качине філе з шкірою — 800 гр.
Мед — 4 ст. ложки
Білий винний оцет — 1ст.ложка
Часник — 3 головки
Лимон — ½ лимона
Журавлина свіжа або розморожена — 1ст.ложка
Соєвий соус — 1 ст. ложка
Чорний перець — за смаком
Чебрець — кілька гілочок
Зірочки Анісу — 5 — 6 шт.
Приправи для дичини (будь-яка готова суміш) — кілька великих щіпок

Ароматная утка с клюквенным соусом

1. Почніть з маринаду. Змішайте в глибокій формі: мед, оцет, сік лимона, соєвий соус, додайте роздавлені зубчики часнику, подрібнені зірочки анісу, розчавлений журавлину, свіжий чебрець, приправи для дичини і щіпку перцю. Залишився вичавлений лимон наріжте і відправте в маринад. В цю чарівну суміш покладіть качку, ретельно перемішайте, накрийте плівкою і залиште на ніч в холодильнику.

2. Дістаньте качку з холодильника за 30 — 40 хвилин до початку готування, щоб м’ясо набуло кімнатну температуру. Сковороду гриль поставте на великий вогонь. Коли сковорода нагріється до межі, відправте на неї філе шкірою вниз і обсмажуйте на кожній стороні менше хвилини.

3. Гусяча шкіра повинна знайти красивий гриль-візерунок. Важливо не пересушити філе на сковороді, так як качине м’ясо дуже ніжне, за ним потрібно уважно стежити і перевертати відразу, як заприметите поява візерунка гриль. Масло при обсмажуванні використовувати не потрібно, так як качка сама по собі досить жирна.

4. Духовку розігрійте до 200°C. Деко застеліть папером для випічки і укладіть на неї качині грудки. Розкидайте в довільному порядку свіжі гілочки чебрецю і зірочки анісу і відправте в пекло максимум на 10 — 12 хвилин. Це дозволяє не пересушити м’ясо, зберігши його соковитість і легкий рожевий відтінок.

5. Готові качині грудки дістаньте з духовки і наріжте гострим ножем (я зазвичай спеціально точу ніж перед цим відповідальним справою) на тонкі пласти не товщі 1см., вводячи ніж трохи навскоси, щоб отримати найбільш довгі зрізи.

Ароматная утка с клюквенным соусом

Журавлинний соус

Рослинна олія — 4 ст. ложки
Імбир свіжий — 10 гр.
Паличка кориці — 1 шт.
Гірчиця — 1 ч. ложка
Сіль — 2 щіпки
Журавлина — 1 склянка
Коричневий цукор — 100 гр.
Великий апельсин — 1шт.
Коньяк — 50 мл

Ароматная утка с клюквенным соусом

1. Для приготування соусу виберіть глибоку посуд, бажано невелику каструлю. В рослинному маслі обсмажте нарізану кубиками або смужками імбир, гірчицю і корицю близько 1 хвилини. Обсмажуйте на тихому вогні, щоб гірчиця, імбир, не пригоріли.

2. Додайте свіжу або розморожену журавлину. Посоліть і перемішайте.

3. Практично відразу всипте коричневий цукор, перемішайте і продовжуйте тушкувати на середньому вогні.

4. Додайте цедру і одного апельсина, перемішайте.

5. Апельсин розрізати на дольки і вичавіть сік апельсина до соусу, після чого саме час додати коньяк і перемішати.

6. По суті, ваш соус вже готовий. Вам залишилося вирішити, чи потрібні вам ягоди журавлини в ньому чи ні? Якщо ні, то можете ще трохи проварити соус і знімати з плити, в такому випадку консистенція соусу вийде трохи менш густа, але з ягідками. Щоб соус був густий, ягоди потрібно розім’яти прямо у каструлі.

7. Тепер ваш соус процідіть, залишивши всі залишки ягід на поверхні дрібного сита.

Ваш соус готовий! Щоб він остаточно знайшов густу консистенцію, дайте йому трохи відпочити і охолонути.

Приємного апетиту!

Ароматная утка с клюквенным соусом

Марія Чопик, автор кулінарного сайту Gurmanlove.ru. Вважає, що справжній смак продуктів розкривається у простих і зрозумілих страви, які можна приготувати на домашній кухні. Їжа, приготована вдома з любов’ю може бути смачніше тієї, що подають навіть в самих улюблених ресторанах – перевірено!

Посилання по темі:

Суп картопляний з беконом