Підбірка чайних рецептів, які були підготовлені чайним шефом Євгенією Ярченко, обов’язково стане в нагоді вам, якщо ви збираєтеся запросити в гості друзів. Їх не лише здивує різноманітний смак, але й порадують незвичайні поєднання.

Масала чай

Чай масала – традиційний чайний напій родом з Індії. У Кенії він з’явився завдяки англійцям, які першими завезли сюди чайні кущі. Існує величезна кількість рецептів чаю масала, однак у класичному варіанті єдиним залишається наявність чотирьох головних інгредієнтів: чаю, підсолоджувача, молока і спецій. Це напій, що бадьорить, з трохи терпким і пряним смаком, який готується з так званими «теплими» спеціями.

Інгредієнти:

На один чайник об’ємом 500мл вам знадобиться:

• Чорний Кенійський чай, 1 ч. л.
• Молоко 200 мл
• Вода 100 мл
• Цукор – 3 ч. л.
• Спеції: кардамон, кориця, гвоздика, імбир, червоний перець

Спосіб приготування:

1. Вилийте 200 мл молока в невелику каструлю, додати 100 мл води, перемішайте і поставте каструлю на середній вогонь.
2. Нагрійте розведене водою молоко, але не дайте йому закипіти.
3. Візьміть чайник для заварювання чаю. Налийте в нього окріп, дайте чайнику нагрітися протягом 2-х хвилин.
4. Вилийте окріп з чайника і влийте в нього гаряче молоко.
5. В окремій ємності заваріть чорний чай: покладіть суміш і залийте гарячою водою (температура води повинна бути близько 95 градусів). Дайте чаю настоятися близько 5 хвилин.
6. Влийте в чайник з молоком заварений чорний чай.
7. Додати по щіпці кожної спеції: кардамон, кориця, гвоздика, імбир, червоний перець.
8. Додайте 3 чайні ложки цукру, перемішайте.
9. Наполягайте напій протягом 3-4 хвилин.
10. Подавайте гарячим.

НеслуЧАЙная радость: уникальные рецепты чая, которые вам обязательно понравятся

Річний ягідний чай

Відомий факт, що завдяки своїм цілющим властивостям чай допомагає боротися з жадобою в спеку і заповнює втрати мінеральних солей і вітамінів. Особливо добре справляються з цим завданням холодні напої на основі чаю, наприклад, охолоджений зелений чай з полуницею та лимонним соком.

Інгредієнти:

На один чайник об’ємом 500мл вам знадобиться:

• Зелений Кенійський чай, 2 ч. л.
• 200 г свіжої полуниці
• ¼ Склянки свіжовичавленого лимонного соку
• 400 мл гарячої води
• ½ Склянки холодної води
• 1/3 склянки цукру
• 1 чашка з кубиками льоду

Спосіб приготування:

1. Розігрійте воду в електричному чайнику до кипіння.
2. Налийте гарячу воду в будь-яку широку ємність і залиште остигати на 5-7 хвилин, щоб температура води знизилася до 70-85 градусів.
3. Насипте в чайник для заварки 2 чайні ложки зеленого чаю, залийте чай постигла водою і дайте йому настоятися протягом 5 хвилин. Потім дайте напою охолонути до кімнатної температури.
4. Візьміть миску, покладіть в неї свіжу полуницю, додайте цукор і розімніть вилкою до стану однорідної суміші.
5. Візьміть невелику каструлю, налийте в неї ½ склянки води, додайте пюре з полуниці з цукром і помішуючи, доведіть до кипіння на великому вогні.
6. Візьміть великий глечик і налийте в нього охолоджений зелений чай, додайте полуничне пюре, перемішайте. Якщо ви не дуже любите м’якоть, то можете відокремити полуничний сік від пюре за допомогою сита.
7. Влийте зверху лимонний сік і знову перемішайте.

Додайте кубики льоду, подавайте холодним.

НеслуЧАЙная радость: уникальные рецепты чая, которые вам обязательно понравятся

Кавуновий чай з базиліком

Чай з базиліком є чудовим тонізуючим напоєм і володіє масою корисних властивостей. Базилік містить ефірні олії, флавоноїди, мінеральні солі і вітаміни В2, С і РР. Для приготування чаю найкраще використовувати тільки свіжі листя базиліка без стебел. М’якоть кавуна в напої додасть свіжість і приємний солодкий смак.

Інгредієнти:

На один чайник об’ємом 500 мл вам знадобиться:

• Чорний Кенійський чай, 1 ч. л.
• 400 мл гарячої води
• 1/6 частину м’якоті кавуна
• 1 невеликий пучок свіжого базиліка
• Цукор – 1 ч. л.
• ¼ Склянки лимонного соку
• 1 чашка з кубиками льоду
Також вам знадобиться блендер

Спосіб приготування:

1. Нагрійте в електричному чайнику воду і доведіть її до кипіння.
2. Налийте в заварний чайник окропом і залиште на 2 хвилини, щоб чайник нагрівся. Потім вилийте воду з чайника.
3. Насипте в чайник 1 чайну ложку чорного Кенійського чаю, зверху покладіть листя базиліка, залийте окропом.
4. Додайте 1 чайну ложку цукру, перемішайте і дайте напою настоятися протягом 5 хвилин. Потім остудіть напій до кімнатної температури.
5. Візьміть м’якоть кавуна, відокремте від кісток і наріжте кубиками.
6. Покладіть шматочки кавуна в миску, додайте лимонний сік і за допомогою блендера розімніть в пюре.
7. Візьміть глечик, покладіть в нього пюре з кавуна.
8. Налийте зверху остиглий чай, добре перемішайте.
9. Додайте лід, подавайте напій холодним.