Попереду дачні вихідні, а значить, практично у кожної еварушницы буде можливість приготувати рибу на грилі. Спробуйте наш рецепт, записаний зі слів провідного шеф-кухаря Норвегії Даніела Руж Медсена.

Норвезька сьомга, подкопченная на грилі

– 400 г норвезької сьомги, без шкіри і кісток
– 1 жменя соснових голок
– Фольга алюмінієва

Соснові голки викласти на середину складеного вдвічі листа фольги. Поверх викласти шматок риби і всі разом загорнути. Укласти в найгарячіше місце гриля, через кілька хвилин, коли почне диміти, пересунути на менш гарячу бік. Рибу витримувати, поки температура всередині не досягне 55 градусів. Після цього сьомгу викласти на салат.

Заправка зі шпинату

– 3 ст. л. майонезу
– 2 уп. промитого шпинату
– 1 ч. л. білого винного оцту

Всі інгредієнти змішати в блендері. Посолити.

Салат

– 12 шт. дрібної картоплі, відвареної в солоній воді, порізати на половинки
– 4 шт. яєць, зварити, порізати шматочками
– 3 ст. л. хрону, натерти на тертці
– 8 шт. зеленої спаржі, очистити від шкірки, бланшувати, розрізати на 3 частини
– Салат можна вибрати за смаком (рекомендується бебі-шпинат, крес водяний, кріп, цибулю-різанець і крес-салат).

Всі інгредієнти, крім зелені, змішати, посолити, приправити оливковою олією і декількома краплями лимонного соку. Заправку з крес-салату водяного (або шпинату) викласти зверху, прикрасити свіжою зеленню.

Приємного апетиту!

Посилання по темі:

Шашлички з сьомги з картоплею і маринованими огірочками