Найкраще, що можна зробити в суботу — це приготувати їжу для сім’ї на всі вихідні. Є такі страви, наприклад, борщ, які, настоявшись деньок, стають лише смачніше. У цю ж категорію фуд-блогер Наталія Оконешникова відносить і м’ясну солянку. Вона пропонує зварити цілу каструлю ароматного супу, щоб не витрачати час на зайву готування, а насолоджуватися відмінною, насиченим смаком в компанії рідних цілих два вихідних дня.

Інгредієнти:
3,5 літра води
400 г яловичини з кісточкою
2 цибулини
2 лаврових аркуша
4-5 горошин запашного перцю горошком
1 морква
6-7 солоних огірочків
100 мл огіркового розсолу
70 гр томатної пасти
200-250 гр ковбас різних (копченої, молочної)
50 гр оливок
1-2 картоплі
сіль-перець
сметана, лимон і зелень для подачі

Обед на все выходные: готовим мясную солянку

Процес приготування:
1. Яловичину відварюємо з цибулею, лавровим листом і запашним перцем до готовності 1.5-2 години (не забуваємо знімати пінку).
2. Цибулю дрібно ріжемо, обсмажуємо на рослинному маслі до легкого золотистого кольору, додаємо натерту моркву, перемішуємо, додаємо огірочки, томатну пасту, трохи води, перемішуємо і тушкуємо на невеликому вогні хвилин 5.
3. Яловичину виймаємо з бульйону прибираємо цибулю, лавровий лист і горошок, додаємо зажарку і розсіл. Яловичину і ковбаси ріжемо соломкою і відправляємо в каструлю, все перемішуємо і ставимо на невеликий вогонь варитися хвилин 5. Потім додаємо нарізану кубиками картоплю і варимо до готовності картоплі. В кінці солимо, перчимо, додаємо зелень і оливки. Подаємо зі сметаною і часточкою лимона.

Обед на все выходные: готовим мясную солянку

Гра в кості: чому улюблений радянськими дієтологами бульйон набирає популярність в наші дні