Енді Бейтс, один з найбільш молодих і талановитих провідних розважального кулінарного телеканалу Food Network, ділиться своїм улюбленим рецептом приготування риби.

Інгредієнти:

– 500 г тріски,
– 1 лавровий лист,
– 1 літр молока,
– 2 літра курячого бульйону,
– 500 г середніх картоплин,
– Оливкова олія,
– 2 цибулини, очищені і тонко нарізані,
– 2 зубчики часнику, очищених і пропущених через часникодавку,
– 150 г оливок без кісточок,
– жменя каперсів,
– 3 червоних перцю (обсмажити), нарізаних товщиною в 1 см,
– Морська сіль і чорний перець,
– 3 зварених круто яйця, розрізаних навпіл,
– пучок петрушки, дрібно нарізану.

Спосіб приготування:

1. Промити тріску під проточною водою протягом 10 хвилин, потім помістити в контейнер для продуктів і залити холодною водою. Залишити тріску замачиваться на 10 годин. По можливості 1-3 рази поміняти воду за цей проміжок часу.

2. Злити воду, помістити тріску в каструлю і додати лавровий лист і молоко. Довести до кипіння і варити 2-3 хвилини, потім зняти з вогню і дати повністю охолонути (~40-60 хвилин).

3. Злити молоко і прибрати лавровий лист. Видалити залишилися кістки.

4. В окремій великій каструлі довести до кипіння курячий бульйон. Додати картоплю в шкірці і варити 15-20 хвилин, поки картопля не стане м’яким.

5. Бульйон злити, картоплю остудити, а потім нарізати товстими скибочками (~1 см).

6. Розігріти духовку до 200 градусів.

7. Нагріти трохи оливкової олії у великій сковороді з високими стінками. Додати цибулю і часник, готувати 5 хвилин.

8. Додати картоплю і смажити ще 3-4 хвилини до появи золотистої скоринки на картоплі. Додати червоний перець, каперси, оливки, а потім зняти суміш з вогню і перемішати з тріскою. Приправити за смаком.

9. Викласти суміш у велику форму для випічки і помістити в розігріту духовку. Готувати 15-20 хвилин.

10. Прикрасити зверху половинками яєць і петрушкою.

***

Енді Бейтс знаменитий гарячими британськими пирогами, тартами і яйцями по-шотландськи, якими він торгує на прилавках ярмарків Whitecross, Broadway Market і king’s Boulevard. Лавки Бейтса «З’їж мій пиріжок» славляться своєю простий і неймовірно смачною традиційної англійської їжею, приготованою з турботою і любов’ю.

Енді подорожував по Англії в пошуках кращих міських ярмарків, брав участь у кулінарних фестивалях і національних святкуваннях, спілкувався з місцевими кухарями і разом з ними готував традиційні страви, привносячи щось своє в кожен класичний рецепт.

Посилання по темі:

Пиріг з ананасом і маракуйєю