Всім знайоме вислів «Ти – те, що ти їси». Так ось – можливо, в ньому приховано більше сенсу, ніж нам здається.

Морква – очі
Наріжте моркву пластиками трохи навскоси – і побачите, наскільки цей овоч нагадує око, аж до найдрібніших ліній, що імітують райдужну оболонку. І це правда, що налягаючи на моркву, ви робите для своїх очей добру справу. У ній повно вітамінів і антиоксидантів (бета-каротину, наприклад), які знижують загрозу втрати зору в літньому віці.

Еда полезна для той части тела, на которую похожа

Волоський горіх і мозок
Складочки і зморшки волоського горіха роблять його форму неймовірно схожою на мозок з його лівою і правою півкулями. І не дивно, що горіхи вважаються «їжею для сірої речовини» – вони містять високу концентрацію омега-3 поліненасичених жирних кислот, які підтримують нормальне функціонування мозку.

Еда полезна для той части тела, на которую похожа

Селера – кістки
Довгі тонкі стебла селери схожі на кістки – і дуже для них корисні. Селера – джерело кремнію, який регулює мінералізацію кісток.

Еда полезна для той части тела, на которую похожа

Авокадо – матка
Авокадо за формою нагадує матку і дуже корисний для збереження репродуктивного здоров’я. У авокадо міститься багато фолієвої кислоти, яка знижує ризик дисплазії шийки матки.

Еда полезна для той части тела, на которую похожа

Молюски – чоловіча статева залоза
Дослідження показали, що молюски дійсно дуже гарні для чоловічого здоров’я. В них містяться фолієва кислота і цинк, які можуть значно поліпшити якість сперми.

Еда полезна для той части тела, на которую похожа

Грейпфрут – груди
Схожість з жіночими грудьми круглих цитрусових начебто лимонів та грейпфрутів може бути більше, ніж просто випадковістю. У грейпфруті містяться так звані «лимоноиды» – речовини, що перешкоджають утворенню ракових клітин в грудях.

Еда полезна для той части тела, на которую похожа

Помідори – серце
Розріжте помідори навпіл, і побачите численні камери, які нагадують структуру серця. Дослідження показали, що завдяки вмістом лікопіну, томати знижують ризик серцевих захворювань. Причому якщо ви додасте до цього овочу трохи жиру – оливкової олії або авокадо, то засвоюваність лікопіну зросте майже в десять разів.

Еда полезна для той части тела, на которую похожа

Червоне вино – кров
Схоже на кров червоне вино багате антиоксидантами і поліфенолами, включаючи ресвератрол. Випивши трохи червоного вина, ви отримуєте захист проти холестерину ЛПНЩ, який може стати причиною серцевих захворювань. Крім того, вино має розріджують кров дію, а значить – перешкоджає утворенню кров’яних згустків.