Кава здатна знизити ризик розвитку смертельних захворювань

Кава є одним з найбільш часто вживаних напоїв у всьому світі. Цей напій у великій кількості містить кофеїн-стимулятор, тому його вживання, як правило, не рекомендується особам із захворюваннями серцево-судинної системи і в старечому віці.

Однак, кава – багате джерело антиоксидантів та інших корисних біологічно активних сполук, тому не можна заперечувати і його корисні властивості.

“Існує переконання, що вживання кави може збільшити ризик розвитку смертельних захворювань, але я думаю, що результати нашого дослідження свідчать про протилежне”, – говорить провідний дослідник Національного інституту онкології, доктор Ніл Фрідман в інтерв’ю виданню Healthland.

У ході дослідження вчені спостерігали 229119 чоловіків і 173141 жінок у віці від 50 до 71 року. Учасники були розділені на 10 категорій залежно від частоти вживання кави, починаючи від нуля до шести чашок в день.

Кофе спасет вам жизнь

Хімічний склад
Кава містить кофеїн, тригонелін, теофілін, хлорогеновые кислоти, таннін, вуглеводи, білкові речовини, ліпіди і органічні кислоти.

Кофе спасет вам жизнь

У тих, хто споживає три і більше чашок на день, приблизно на 10% нижче ризик розвитку смертельних захворювань, довели вчені. Чоловіки, які пили шість і більше чашок кави на день, мають на 10% нижчий ризик смерті порівняно з чоловіками, які не п’ють кави. Жінки, які пили шість і більше чашок на день, на 15% знижують цей ризик.

Любителі кави рідше вмирають від серцевих захворювань, респіраторних захворювань, інсульту, травм і нещасних випадків, цукрового діабету, інфекції.

Автори поки не змогли зробити висновок, яка саме з’єднання, що міститься в каві, позитивно впливає на організм.

У каві міститься близько 1000 різних сполук. Не менш важливий для експерименту і спосіб приготування кави: вміст різних речовин у каву, приготовленому в турці, і в каві, зробленому у френч-пресі, різні

Джерело : http://www.firstnews.ru