По цьому рецепту ви зможете приготувати справжню чеську смакоту до різдва. У кращих традиціях домашньої випічки, дуже смачно і красиво, спробуйте!

Інгредієнти:

0,5 л молока
40 г свіжих дріжджів 1 столова ложка сухих
100 г цукру
900 г борошна
щіпка солі
цедра 1 лимона
1 яйце
1 жовток
100 г вершкового масла, розтоплене і охолоджене
50 р родзинок

Додатково:

1 білок
50 р мигдалю

Ваночка - чешский рождественский хлеб

Приготування:

У мисці змішайте борошно, цукор і сіль. Нагрійте молоко. Розведіть дріжджі в молоці. Зробіть поглиблення в муці і влийте молочно-дріжджову суміш. Злегка перемішайте, щоб в середині тісто стало рідким. Залиште так на 15 хвилин, поки не з’являться бульбашки. Вбийте яйце і жовток, додайте розтоплене масло, цедру і родзинки. Перемішайте дерев’яною ложкою і потім руками замісіть тісто. Закрийте миску з тестом і залиште мінімум на годину підніматися.

Ваночка - чешский рождественский хлеб

Збільшилася вдвічі перекладіть тісто на дошку і розділіть на 9 рівних частин. З кожної скрутіть товсту довгу ковбаску” і з 4 сплетіть косичку, закріпіть краю. Інші поверніть праворуч, ліворуч, зверху – переплетіть їх на свій розсуд. Всі краю закріпіть і акуратно сховайте. Закріпіть кіски зубочистками, щоб вони не розповзалися. Залиште мотанку під рушником ще на 20 хвилин підніматися.

Ваночка - чешский рождественский хлеб

Духовку нагрійте до 175 градусів. Ваночку змастіть збитим яєчним білком і прикрасити мигдалевими пластівцями. Випікайте близько 50 хвилин до золотисто-коричневої скоринки. Присипте спечену ваночку цукровою пудрою.

Ваночка - чешский рождественский хлеб

Джерело