8 напоїв, які обов’язково повинні входити в раціон харчування людини.

Зелений чай
Завдяки великій кількості флавоноїдів, поліфенолів і антиоксидантів зелений чай нейтралізує вільні радикали, зміцнює кістки, захищає від серцево-судинних захворювань і знижує ризик виникнення раку.

Обязательные напитки

М’ятний чай
Цей напій нормалізує і полегшує травлення. До того ж м’ята має протиспазматичний дією — позбавляє від болю в м’язах.

Обязательные напитки

Нежирне молоко
Молоко здатне на довгий час вгамувати апетит, що допомагає в боротьбі із зайвою вагою. У ньому містяться складні вуглеводи, білки, кальцій і вітамін D. найкорисніше пити молоко з 1% жирності.

Обязательные напитки

Соєве молоко
Воно запобігає розвитку серцево-судинних захворювань за рахунок зниження рівня «поганого» холестерину в крові. Однак повністю замінити коров’яче молоко соєвим не можна, так як це стане причиною нестачі кальцію та вітамінів А і D.

Обязательные напитки

Гарячий шоколад або какао
Ці напої стимулюють вироблення в організмі гормону серотоніну, що сприяє поліпшенню настрою. Також гарячий шоколад і какао запобігають розвитку серцево-судинних захворювань. А поліфеноли, що входять до їх складу, захищають клітини від дії вільних радикалів.

Обязательные напитки

Томатний сік (без солі)
Лікопен, що міститься в томатному соку, служить хорошою профілактикою онкологічних захворювань багатьох органів: легенів, шлунка, кишечника, печінки, молочних залоз, шийки матки. До того ж лікопен знижує ризик виникнення серцево-судинних захворювань.

Обязательные напитки

Журавлинний сік
Про користь цього напою вчені говорили дуже багато. Він захищає від інфекцій травну та сечовидільну систему. Крім того, журавлинний сік запобігає захворюванню ясен і знижує рівень «поганого» холестерину в крові.

Обязательные напитки

Апельсиновий сік
Достаток вітаміну С підвищує імунітет, захищає від багатьох хвороб, у тому числі від катаракти і раку. Лікарі радять пити апельсиновий сік під час вагітності, так як фолієва кислота, що міститься в ньому, попереджує дефекти розвитку плода.